Ucraina a înregistrat epava crucişătorului Moskva drept "moştenire culturală subacvatică naţională". Nava scufundată în Marea Neagră era mândria Rusiei
Sursa foto:Twitter Vizualizari:

Ucraina a înregistrat epava crucişătorului Moskva drept "moştenire culturală subacvatică naţională". Nava scufundată în Marea Neagră era mândria Rusiei

Guvernul Ucrainei a înregistrat oficial epava crucişătorului Moskva de pe fundul Mării Negre ca sit naţional de patrimoniu cultural subacvatic, scriu jurnaliştii de la The Kyiv Independent.

Ucraina a înregistrat oficial nava de război rusă Moskva, aflată pe fundul Mării Negre, drept „moştenire culturală subacvatică naţională”, potrivit jurnalistului Illia Ponomarenko, de la Kyiv Independent, notează stiriletvr.ro

Mai multe rachete ale Marinei ucrainene au lovit pe 13 aprilie crucişătorul rusesc „Moscova” în largul coastei Odesei, port strategic la Marea Neagră, au transmis mai multe surse de presă de la Kiev. Nava a luat foc şi, din cauza condiţiilor meteo, nu a putut primi ajutor imediat.

Este nava de la bordul căreia au fost ameninţaţi grănicerii de pe Insula Şerpilor. Ministerul rus al Apărării a confirmat că muniţia de la bordul navei a detonat în urma unui incendiu, dar nu a legat aceste informaţii despre un atac al Ucrainei.

Scufundarea navei în Marea Neagră are nu numai o importanţă militară, dar şi o valoare simbolică pentru că a arătat că ucrainenii sunt capabili să lovească puterea militară rusă astfel încât să provoace disconfort la Moscova.

Înregistrarea crucişătorului Moskva drept "moştenire culturală subacvatică naţională" are de asemenea valoare simbolică, după ce Ucraina a acuzat în nenumărate rânduri Rusia că prin numeroasele crime de război nu vrea decât să stârpească ucrainenii de pe faţa pământului şi odată cu ei şi cultura lor. ucrainenilor.

Similare
RECOMANDĂRI