Ucraina intenţionează să permită dubla cetăţenie cu ţările UE, dar nu cu „statul agresor” Rusia
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ucraina intenţionează să permită dubla cetăţenie cu ţările UE, dar nu cu „statul agresor” Rusia

Ucraina intenţionează să adopte o politică liberală privind dubla cetăţenie, dar cu restricţii pentru oficiali de rang înalt.

După cum a scris  „Adevărul european”, acest lucru a fost declarat de ministrul de externe Dmitro Kuleba la un briefing la Kiev.

"Lucrăm cu deputaţii asupra unor schimbări legislative. Există o singură excepţie – e vorba  de statul  agresor, în ceea ce-l priveşte nu poate fi vorba de vreo dublă cetăţenie. Planificăm să permitem dubla cetăţenie cu ţările UE, cu ţările care ne sunt prietenoase şi lista acestor ţări va depinde de anumite criterii", a spus Kuleba, scrie bucpress.md.

El a explicat  că un astfel de pas va fi necesar pentru coeziunea a milioane de ucraineni din întreaga lume, iar Ucraina nu le va împiedica integrarea în societatea altor ţări.

"Dar există un al doilea element: dacă aveţi mai multe paşapoarte, aveţi oare dreptul de a fi membru al parlamentului? Puteţi fi ministru? Va exista o politică diferită şi o serie de restricţii pentru a preveni abuzurile. La asemenea posturi  persoana  trebuie să fie cetăţean al unei singure  ţări - al Ucrainei", - a adăugat ministrul.

Similare
RECOMANDĂRI