UPDATE. Poliţia din Bulgaria: Persoana reţinută în cazul uciderii jurnalistei din Bulgaria este un român de origine ucraineană şi nu are calitate de suspect
Sursa foto:dailimail.co.uk Vizualizari:

UPDATE. Poliţia din Bulgaria: Persoana reţinută în cazul uciderii jurnalistei din Bulgaria este un român de origine ucraineană şi nu are calitate de suspect

O persoană a fost reţinută în legătură cu uciderea jurnalistei Viktoria Marinova.

UPDATE: Poliţia bulgară a precizat marţi că persoana reţinută în cazul uciderii jurnalistei bulgare Viktoria Marinova nu are calitatea de suspect, transmite agenţia Reuters.

Mai mult, persoana reţinută pentru 24 de ore este un cetăţean român, de origine ucraineană, deşi presa bulgară scria azi la amiază că este vorba de o persoană cu cetăţenie română şi moldovenească.

"Avem în custodie o persoană al cărei alibi îl verificăm, dar pentru moment nu avem un suspect concret. Continuăm să lucrăm cu el ", a spus Teodor Atanasov, şeful poliţiei regionale din Ruse.

Un suspect român a fost arestat în legătură cu uciderea jurnalistei Viktoria Marinova, transmite Associated Press, care citează postul naţional de radio din Bulgaria.

Suspectul are dublă cetăţenie: română şi moldovenească, potrivit unor date din Ministerul de Interne, neconfirmate oficial. Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Interne nu a comentat informaţia difuzată de agenţiile internaţionale, care citează surse ce şi-au păstrat anonimatul.

Marţi seara, procurorii au anunţat că au deschis şi o anchetă privind utilizarea fondurilor europene, în paralel cu investigaţia poliţiei în acest caz.

Trupul neînsufleţit al Viktoriei Marinova a fost descoperit sâmbătă, pe malul Dunării. Jurnalista fusese bătută şi violată.

Viktoria Marinova avea 30 de ani. Realiza şi prezenta o emisiune la un post de televiziune din Ruse şi făcea parte din Consiliul de administraţie al acestuia.

Premierul bulgar a dat asigurări că poliţia îl va captura în scurt timp pe criminal, după ce a fost colectată o cantitate mare de ADN.

Viktoria Marinova a prezentat ultima dată o emisiune despre fraude cu bani europeni, unde a discutat cu alţi jurnalişti. A colaborat la acest subiect şi Attila Biro, jurnalist român.

Cazul terifiant a provocat reacţii la Bruxelles.

"Comisia aşteaptă o investigaţie rapidă şi amănunţită din partea autorităţilor, care să-i aducă pe cei responsabili în faţa justiţiei", a anunţat purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Margaritis Schinas.

Sute de oameni s-au adunat în centrul oraşelor Ruse şi Sofia, ca să aprindă lumânări în memoria jurnalistei ucise.

Viktoria Marinova este al al treilea jurnalist de investigaţii din Uniunea Europeană ucis în acest an, după ziarista malteză Daphne Caruana Galizia şi jurnalistul slovac Jan Kuciak.

Similare
RECOMANDĂRI