Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Un nou focar de coronavirus a izbucnit în Coreea de Sud. Au fost raportate peste 100 de cazuri, în doar 2 zile

Ultimii pasageri ai vasului de croazieră din Japonia sunt debarcati. Cei care au intrat în contact cu persoane bolnave vor mai sta 2 săptămâni în carantină. 6 cetăţeni români, 2 pasageri şi 4 membri ai echipajului, şi-au exprimat dorinţa de a reveni în ţară, anunţă Ministerul român de Externe. Între timp, a apărut un nou focar de epidemie în Coreea de Sud, care a declarat stare de urgenţă în 2 oraşe, unde au apărut peste 100 de cazuri de infectare.

În portul Yokohama, ultimii pasagerii de pe nava Diamond Princess, care au fost testaţi negativ, sunt debarcati. Cei mai mulţi vor putea pleca acasă.

La fel şi membrii echipajului, care au fost cei mai expuşi riscului de contaminare. Doi dintre aceştia, cetăţeni români, care sunt internaţi în urma testării pozitive cu COVID 19, sunt în stare bună, informează MAE. De asemenea 6 români, 2 pasageri şi 4 membri ai echipajului şi-au exprimat dorinţa de reveni în ţară.

Între timp, un nou focar a izbucnit în Coreea de Sud, cu peste 100 de cazuri raportate, în doar 2 zile. Îmbolnăvirile sunt concetrate în două oraşe din sud. Oamenii au fost sfătuiţi să stea în case şi să poarte masca.

În China, numărul îmbolnăvirilor scade şi în 14 provincii epidemia este sub control, fără noi cazuri raportate. Numărul deceselor se ridică în China la 2236.

Tot mai mulţi cetăţeni străini părăsesc ţara asiatică dar revenirea acasă nu este tocmai plăcută. Într-o localitate din Ucraina au avut loc confruntări violente pentru că acolo au fost aduşi 70 de oameni pentru a sta în carantină, după ce au fost repatriaţi din China.

Oamenii au încercat să blocheze autobuzele cu evacuaţi şi a fost nevoie de intervenţia forţelor speciale. Pentru calmarea situaţie la faţa locului au mers primul ministru şi ministrul Sănătăţii.

Similare
RECOMANDĂRI