Un nou schimb de prizonieri în estul Ucrainei, preconizat peste câteva săptămâni
Vizualizari:

Un nou schimb de prizonieri în estul Ucrainei, preconizat peste câteva săptămâni

Andriy Yermak, şeful biroului preşedintelui Ucrainei, a declarat (06 august 2020) pentru agenţia de presă Reuters că, Kievul a transmis o listă de aproximativ 100 de persoane mediatorilor de la Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), în vederea unui schimb de prizonieri.

În eventualitatea, în care schimbul va avea loc, acesta va fi al doilea din acest an şi cel de-al patrulea de când Volodimir Zelenski a devenit preşedintele Ucrainei, în 2019.

Andriy Yermak a adăugat că, la rândul lor separatiştii proruşi au transmis acelaşi număr, dar momentan nu există o dată exactă pentru schimb, oficialul ucrainean exprimându-şi speranţa că evenimentul va avea loc în curând, probabil peste câteva săptămâni. Conform lui Yermak, preşedintele Zelenski l-a sunat pe preşedintele Putin pentru schimbul de prizonieri, precizând că „s-a convenit ca o listă să fie furnizată, ea a fost deja predată – pe listă sunt în principal tătarii din Crimeea, care sunt deţinuţi ilegal acolo.  Aşteptăm un răspuns”, scrie defenseromania.ro.

Şeful biroului preşedintelui a mai adăugat că, procesul de negociere cu separatiştii privind retragerea reciprocă a trupelor din trei zone ale liniei de contact este foarte avansat şi cu mari şanse de realizare, existând chiar posibilitatea ca dezangajarea să se facă în cinci zone.

Andriy Yermak a făcut respectivele declaraţii în cadrul unei deplasări a preşedintelui Zelenski, în estul Ucrainei, chiar în prima linie, unde înaltul oficial s-a întâlnit cu militari aflaţi în misiune şi cu civili din zonă.

Similare
RECOMANDĂRI