Unde puteţi verifica restricţiile de călătorie impuse de fiecare dintre statele UE
Vizualizari:

Unde puteţi verifica restricţiile de călătorie impuse de fiecare dintre statele UE

Situaţia îmbolnăvirilor în România, ca şi în alte state, evoluează de la o zi la alta. Dacă în România lista ţărilor „verzi” se actualizează săptămânal, în fiecare luni, măsurile luate de alte state membre ale Uniunii Europene sunt greu de prezis în contextul pandemiei. În aceste condiţii, recomandarea comisarului european pentru transporturi, Adina Vălean, este simplă: să urmărim şi să ne informăm foarte bine în legătură cu destinaţiile în care vrem să călătorim.

„Călătoriile sunt deja în cărţi pentru multe destinaţii. Comisia Europeană monitorizează şi ajută statele membre să ia decizii referitoare la măsurile necesare pentru a permite călătoriile. Mulţi oameni cred că se gândesc sau deja au rezervat vacanţe. Trebuie să vă informaţi foarte bine înainte să luaţi o decizie unde să călătoriţi vara aceasta. Realitatea este că nu putem prezice situaţia epidemiologică din fiecare stat membru. De exemplu, în Belgia, se emit recomandări în fiecare saptămână. Pentru săptămâna aceasta ştim care e situaţia. Până săptămâna viitoare se poate schimba”, a declarat comisarul pentru transporturi, Adina Vălean, potrivit Digi24.

Astfel, pentru o bună informare, sfatul comisarului Adina Vălean este să consultaţi site-ul RE-open EU, care are şi variantă în limba română. Aici puteţi găsi informaţii despre situaţia dintr-o posibilă destinaţie pe care o alegeţi, dacă este vorba despre o ţară membră a Uniunii Europene, plus Elveţia şi Norvegia, ţări care fac parte din Spaţiul Schengen.

De asemenea, puteţi consulta aici lista pusă la dispoziţie de MAE cu toate ţările din Europa şi regimul pe care îl au faţă de cetăţenii străini, în contextul pandemiei de COVID-19.

Similare
RECOMANDĂRI