Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ursula von der Leyen, nominalizată pentru postul de preşedinte al Comisiei Europene, promisiuni înainte de vot: salariu minim garantat pentru lucrătorii europeni

Ofensivă diplomatică a Ursulei von der Leyen înaintea votului de marţi din Parlamentul European. Luni seară şi-a anunţat demisia din funcţia de ministru german al Apărării. Ea este nominalizată pentru postul de preşedinte al Comisiei Europene. Le-a transmis europarlamentarilor scrisori cu promisiuni, între care salariu minim garantat pentru toţi lucrătorii europeni. Lucian Pîrvoiu, corespondentul TVR, are detalii de la Strasbourg.

Misiunea Ursulei von der Leyen este una destul de dificilă. Şi-a adaptat temele pentru fiecare grupare politică.

Îşi propune să instituie un venit minim garantat pentru muncitorii din UE. Este o temă care nu a trecut până acum, care nu a fost foarte populară.

Ursula von der Leyen îşi mai propune ca, până în 2030, Uniunea Europeană să scadă cu până la 55 la sută emisiile de carbon, ceea ce este o misiune dificil de pus în practică.

De asemenea, Ursula von der Leyen este dispusă să extindă Mecanismul de Cooperare şi Verificare la nivelul întregii Uniuni Europene.

Similare
RECOMANDĂRI