VIDEO. Noi reguli pentru călătorii în Grecia. Turiştii trebuie să completeze obligatoriu un formular online cu date personale
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

VIDEO. Noi reguli pentru călătorii în Grecia. Turiştii trebuie să completeze obligatoriu un formular online cu date personale

Grecia a lansat noi reguli pentru călătorii. Este vorba despre un protocol guvernamental care prevede ca turiştii să completeze online un chestionar cu date personale, cu 48 de ore înainte să între în Grecia. De la 1 iulie se reiau toate zborurile internaţionale. Şi Austria întră la aceeaşi dată într-o nouă faza de relaxare, potrivit stiriletvr.ro

Completarea formularului este obligatorie pentru intrarea în Grecia până pe 31 august. Se poate face pe calculator sau pe telefonul mobil, cu 48 de ore înaintea deplasării.

Conţine date referitoare la ţară de origine, statele traversate înainte de a ajunge în Grecia şi unde ai fost în ultimele 15 zile.

Informaţiile întră într-o baza de date. Turiştii primesc un cod de bare pe baza căruia autorităţile stabilesc persoanele care vor fi supuse testului Covid.

Pe formular este menţionată şi o adresă unde turistul va aştepta rezultatele testului. În funcţie de codul de bare, turiştii sunt îndreptăţi spre ieşirea din frontieră sau spre spaţiul de testare.

La punctul de trece a frontierei dintre Bulgaria şi Grecia, Promachonas sunt instalate echipamente de testare pentru Covid. Prin această nouă procedura, autorităţile elene speră să limiteze cazurile de infectare în perioada sezonului estival, când ţara a anunţat că primeşte turişti din întreagă lume.

Regulile sunt valabile şi pe aeroporturi. De la 1 iulie toate zborurile internaţionale sunt autorizate să aterizeze în Grecia. Tot de la această dată şi Austria a anunţat noi măsuri de relaxare.

Austria refuză intrarea germanilor din districtul Gütersloh, unde s-a înregistrat un focar, fără test negativ pentru coronavirus. Decizia a fost anunţată cu 2 zile înaintea ridicării masive a restricţiilor impuse din cauza pandemiei.

 

Similare
RECOMANDĂRI