VIDEO. O navă militară rusească a evitat la limită ciocnirea cu un distrugător SUA
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. O navă militară rusească a evitat la limită ciocnirea cu un distrugător SUA

Armata americană a acuzat flota rusă că o nava de recunoastere a sa a efectuat manevre agresive în apropiere de distrugatorul USS Farragut, incident care a avut loc în nordul Marii Arabiei., pe 9 ianuarie.

O declaraţie a flotei a 5-a a Marinei americane pe Twitter arata că Farragut a emis cinci semnale acustice – în codul de comunicare maritim internaţional indicând o ameninţare de coliziune – şi a cerut ca nava rusească să-şi schimbe cursul în conformitate cu regulile internaţionale de navigaţie, scrie paginaderusia.ro.

Nava Marinei Ruse a refuzat la început să-şi schimbe cursul, dar apoi s-a îndepărtat. În acelaşi timp, întârzierea schimbarii cursului a crescut riscul unei coliziuni, se arată în comunicatul armatei SUA.

Conform CNN, nava rusească s-a apropiat de distrugător la aproximativ 55 de metri înainte sa-şi schimbe cursul. În SUA, această apropiere a fost caracterizata drept periculoasă şi provocatoare.

Potrivit TASS, vasul rusesc în cauza este nava de recunoaştere „Ivan Hurs”. Tot incidentul a fost filmat de la bordul distrugătorului american.

La rândul sau, Ministerul rus al Apărării a declarat că videoclipul a înregistrat manevra echipajului navei rusesti „acţionând profesional”, „împiedicand astfel coliziunea cu nava intrusă”. Moscova face referire la Convenţia privind regulile internaţionale de prevenire a coliziunilor pe mare din 1972, conform căreia, în cazul intersectarii drumurilor, nava care are interferenţe la dreapta ar trebui să cedeze.

Similare
RECOMANDĂRI