VIDEO. Rezultatul alegerilor din Rusia, contestat în stradă, la Moscova
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Rezultatul alegerilor din Rusia, contestat în stradă, la Moscova

La o săptămâna după alegerile din Duma de Stat, soldate cu victoria partidului pro-Kremlin, celelalte formaţiuni politice denunţă o fraudă, mai ales la Moscova. Contestatarii au ieşit astăzi în centrul capitalei ruse şi au cerut anularea rezultatelor obţinute în urma votului de la distanţă, online. Ei suspectează că, în acest mod, falsificările sunt mai uşor de făcut şi mai greu de controlat.Comuniştii sunt cei mai nemulţumiţi şi afirmă că, în urma votului, candidaţii lor ar fi câştigat. Ei vorbesc despre o fraudă masivă.

Pentru că orice proteste sunt interzise pe motiv de pandemie, organizatorii au ales altă strategie. Deputaţii din Duma de Stat care se consideră nedreptăţiţi în urma alegerilor de duminică fac întâlniri cu alegătorii pe stradă - o formă de manifestare a protestului, care teoretic este permisă de lege.

În Piaţă s-au împărţit liste cu pretinsele rezultate reale de la secţiile de votare.

ELENA, observator la alegeri: Le mulţumim oamenilor care au votat fizic. Fizic, nu online. Pot să vă spun că la votul fizic candidatul nostru a câştigat cu două mii de buletine în plus. (Credeţi că votul electronic are vreun viitor în Rusia?) Eu, în calitate de observator, vă spun categoric că nu. Dacă se va vota doar electronic, noi, ca observatori, nu mai putem să depistăm falsificările.

Unii protestatari s-au legat de copaci ca forţele de ordine să nu îi poată aresta. La un moment dat, poliţia a dat difuzoarele la putere maximă, astfel încât oamenii din piaţă să nu se mai poată înţelege unii cu alţii .

“Am venit să spun nu rezultatelor de la alegeri. Ce să mai zic? Uitaţi-vă în jur. Suntem o mare de oameni şi nu putem aduce la tăcere difuzoarele poliţiei, care pur şi simplu ne asurzesc”.

„Popularitatea lui Putin creşte proporţional cu numărul morţilor. Acum este omul anului, însă în favoarea lui au votat armata, cei din închisoare, de la spitalele de nebuni şi bătrânele surdo-mute”.

„Putin este un hoţ! Putin este un hoţ! Putin este un hoţ!”

Mitingul de protest s-a terminat fără incidente majore. Au fost doar câteva altercaţii între participanţi, care se bănuiau reciproc că ar fi provocatori.

Similare
RECOMANDĂRI