VIDEO. Spania încearcă să ţină sub control noile focare. Măsuri drastice în unele regiuni afectate de răspândirea COVID-19
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

VIDEO. Spania încearcă să ţină sub control noile focare. Măsuri drastice în unele regiuni afectate de răspândirea COVID-19

Spania se luptă să ţină sub control noile focare. Doar două din cele 17 Comunităţi Autonome nu au înregistrat cazuri noi de îmbolnăviri. În unele provincii autorităţile au luat măsuri drastice pentru a opri răspândirea virusului, potrivit stiriletvr.ro.
Cele mai noi focare s-au înregistrat în Pais Vasco, în Nordul Spaniei. Pacientul 0 a fost un locanic plecat în vizită la rude în Lleida, zonă aflată acum în carantină.

Autorităţile sanitare au dispus testarea în masă a localnicilor pentru a vedea cât de gravă este situaţia.

În Spania, numărul focarelor a ajuns la 67.

În Santander şi Albacete, o localitate din Castilla la Mancha, toţi vecinii din două blocuri au intrat în carantină şi sunt păziţi cu poliţia pentru a nu ieşi din case.

Dar cele mai afectate regiuni rămân Catalonia şi Galicia, unde peste 300 de mii de persoane nu mai au voie să părăsească localităţile de care aparţin.

Din cauza creşterii numărului de cazuri s-au amplasat din nou spitale de campanie în localităţile aflate în izolare, iar autorităţile din Lleida au chemat în ajutor 250 de medici pneumologi, internişti şi specialişti în terapie intensivă.

În toată Catalonia purtarea măştii va fi obligatorie indiferent de distanţa de siguranţă, atât în spaţii închise cât şi în aer liber: pe stradă, în parcuri sau la plajă.

Autorităţile speră ca astfel să ţină sub control răspândirea virusului.

Similare
RECOMANDĂRI