VIDEO. Spania: Noi focare de COVID-19 în Galicia şi Catalonia
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Spania: Noi focare de COVID-19 în Galicia şi Catalonia

În Spania creşte îngrijorarea odată cu noile focare de coronavirus. În zonele intrate în carantină s-au instalat spitale de campanie, iar autorităţile sanitare au anunţat că s-ar putea lua din nou măsuri la nivelul întregii ţări, dacă lucrurile scapă de sub control. Câţiva români din localităţile afectate au povestit, în exclusivitate pentru Ştirile TVR, cum se desfăşoară viaţă, din nou, în izolare.


 

În provincia Lleida din Catalonia trăiesc peste 20 de mii de români, iar alţi 10 mii sunt veniţi temporar la cules de fructe. Toate intrările şi ieşirile din zona aflată din nou în carantină sunt supravegheate de 200 de agenţi de poliţie, pentru a limita deplasările. Oamenii spun că măsurile au fost luate peste noapte.

În urmă cu două luni, când Spania pregătea ieşirea din starea de urgenţă în Lleida erau cel mult 5 cazuri noi raportate de la o zi la altă. Acum numărul a crescut la peste 150 zilnic, iar autorităţile sanitare au pregătit spaţii noi pentru a face faţă numărului mare de îmbolnăviri.

Cele mai afectate de noile focare sunt Galicia şi Catalonia, unde peste 50 de municipii au intrat din nou în carantină.

Autorităţile sanitare din Catalonia au spus că a început să apară şi transmitere comunitară în zona aflată în izolare şi nu exclud posibilitatea ca localnicii să între în izolare la domiciliu, la fel ca în perioada stării de urgenţă.

Similare
RECOMANDĂRI