Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

TVR a premiat performanţa şi excelenţa în cadrul Galei Premiilor ”Români pentru Români”

Şi-au dedicat viaţa pentru a promova pacea şi pentru a reconstitui memoria istoriei. Acum, efortul lor a fost răsplătit în cadrul Galei TVR Moldova. Premianţii sunt Ion Lazarenco, sportiv nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace 2019, şi Iulian Rusanovschi, un avocat pasionat de istorie şi cultură.

Avocatul Iulian Rusanovschi a fost premiat pentru Iniţiativă Civică în cadrul Galei TVR MOLDOVA. De mai bine de zece ani, el s-a dedicat reconstituirii memoriei istorice şi a restaurat mai multe monumente din perioada României Mari. De curând a refăcut bustul lui Vespasian Erbiceanu, primul preşedinte al Curţii de Apel Chişinău, cel care a instituit limba română ca limbă oficială în instanţele judecătoreşti.

TVR Moldova a oferit premiul pentru Diasporă sportivului Ion Lazarenco. Este primul om de pe glob care a reuşit să traverseze înot, din prima încercare, toate cele şapte strâmtori ale lumii. În 2013, a înotat de-a lungul fluviului Nistru, pe o distanţă de 240 de km, timp de opt zile, punându-şi viaţa în pericol. A facut-o pentru a transmite un puternic mesaj de pace oamenilor de pe ambele maluri. Ion Lazarenco a construit din banii lui, în satul natal, un stadion pentru viitorii campioni. Deşi e de 23 de ani plecat în Irlanda, el reprezintă Republica Moldova la fiecare competiţie la care participă.

Gala TVR Moldova a ajuns la cea de-a patra ediţie şi a premiat personalităţi din spaţiul românesc, care au rezultate deosebite în domeniile lor de activitate. Printre categorii, se numără: promovarea istoriei şi limbii române,  a patrimoniului cultural românesc, performanţă în educaţie, artă, afaceri şi responsabilitate socială.
Similare
RECOMANDĂRI