Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Gala TVR MOLDOVA: Nicolae Dabija, laureat al Premiului pentru promovarea Limbii Române

Poetul, prozatorul, publicistul, membru corespondent al Academiei de Ştiinţe din Republica Moldova şi membru de onoare al Academiei Române Nicolae Dabija, a primit, în cadrul Galei TVR MOLDOVA, Premiul pentru promovarea Limbii Române.

Este un cunoscător al tainelor limbii române, a cărui operă este tradusă în 20 de limbi. Face parte din „Generaţia ochiului al treilea”, care a marcat cursul literaturii din perioada postbelică. A adus în atenţia cititorilor una dintre cele mai dramatice pagini din istoria românilor din stânga Prutului: DEPORTĂRILE. Romanul „Temă pentru acasă”, adresat noilor generaţii, evocă vitregia destinului basarabenilor. Numele lui se identifică, sută la sută, cu „Literatura şi Arta”, revistă care a promovat cu ardoare identitatea românească a Basarabiei.
 
De menţionat că în cadrul Galei Premiilor TVR MOLDOVA sunt premiate personalităţi din spaţiul românesc, care au rezultate frumoase în domeniile lor de activitate. Printre categorii, se numără: promovarea istoriei şi limbii române,  a patrimoniului cultural, pentru performanţă în educaţie, artă, afaceri, pentru responsabilitate socială.
Similare
RECOMANDĂRI