Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

La ediţia din acest an a Galei Premiilor TVR MOLDOVA, trofeul pentru performanţă în educaţie l-a obţinut Eugenia Halus

Limba română este liantul acestui popor, de veacuri, iar profesorii sunt cei care dau mai departe elevilor dragostea pentru graiul străbun. La ediţia din acest an a Galei Premiilor TVR MOLDOVA, trofeul pentru performanţă în educaţie l-a obţinut Eugenia Halus, directorul singurului liceu cu predare în limba română din oraşul Rîbniţa. Şi pentru că limba şi istoria României sunt un tot unitar, TVR MOLDOVA l-a premiat şi pe Vlad Mischevca, pentru promovarea istoriei acestui neam.

Eugenia Halus, directorul singurului liceu cu predare în limba română din Rîbniţa, a reuşit să creeze o oază de educaţie românească în Transnistria. De 30 de ani, instituţia de învăţământ reprezintă un scut viu în faţa celor care vor să şteargă orice urmă de românism din regiunea separatistă.
 
Premiul pentru promovarea istoriei neamului i-a revenit istoricului Vlad Mischevca, după o activitate de 30 de ani în cadrul Academiei de Ştiinţe. Este autor a zeci de articole, studii şi cărţi publicate în Republica Moldova şi peste hotare.
 
Gala Premiilor TVR MOLDOVA a ajuns, anul acesta, la cea de-a patra ediţie. Manifestarea omagiază personalităţile care au obţinut rezultate remarcabile în promovarea valorilor româneşti autentice.
Similare
RECOMANDĂRI