Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Retrospectiva Galei „Premiile TVR MOLDOVA – Români pentru Români”. Partea a patra

Ne este în fire să apreciem, dar şi să răsplătim faptele demne de respect. Vă prezentăm astăzi alţi doi laureaţi ai Galei Premiilor TVR MOLDOVA, pentru care, distincţia oferită le-a fost un imbold pentru evoluţia profesională. Viorica Morcov şi Irina Guţu s-au făcut remarcate prin activitatea lor în educarea şi informarea cetăţenilor. Să le cunoaştem povestea în reportajul din campania "Premiile TVR MOLDOVA – Români pentru Români".

Pe cât de vitali sunt într-o societate, pe atât de puţini mai sunt. Vorbim despre dascăli adevăraţi şi despre munca lor colosală. În 2016, Televiziunea Română a oferit Premiul pentru Performanţă în Educaţie.

VIORICA MORCOV, laureat Premiile TVR MOLDOVA 2016: „Vă mulţumesc pentru încredere pentru acest titlu dar care vreau să zic se datorează tuturor dascălilor mei care au stat la formarea personalităţii mele.”

Viorica Morcov este de 23 de ani învăţătoare la clasele primare din Liceul "George Călinescu", din Chişinău. Distincţia oferită de TVR Moldova i-au adus, încă odată, confirmarea că excelează în ceea ce face.

VIORICA MORCOV, laureat Premiile TVR MOLDOVA 2016: „Totodată şi m-a responsabilizat şi mi-a pus multe semne de întrebare, ce voi face şi cum le voi aplica mai departe pentru a mă menţine şi a fi la nivel în primul rând în viziunea copilului care este zi de zi în faţa mea.”

Doamna învăţătoare spune că cea mai importantă lecţie este să-i înveţi pe copii cum să înveţe. A educat deja cinci promoţii şi acum este la a 6-a. Mereu participă la cursurile de formare profesională şi schimburi de experienţă. Este inspirată mult şi de tehnicile de predare ale dascălilor din România.

VIORICA MORCOV, laureat Premiile TVR MOLDOVA 2016: „Împreună cu colegii de peste Prut încercăm să organizăm şi participăm diferite activităţi dar anul trecut chiar fiind 100 de ani de la Unire am făcut activităţi online, am transmis pentru cercurile, diferite cursuri, proiecte naţionale şi internaţionale.”
 
Aceşti copii formaţi cu multă dibăcie pe băncile şcolii au o voce care merită auzită. Fiind convişi de acest lucru, mai mulţi tineri au lansat o platformă online dedicată acestei generaţii. Iniţiativa lor a cules laurii la Gala Premiile TVR Moldova din 2017.

IRINA GUŢU, laureat Premiile TVR MOLDOVA 2017: „Este primul premiu pe care l-a obţinut această platformă încă tânără care suntem voluntari entuziasmaţi de a aduce ceva nou şi frumos pentru Republica Moldova.”

Irina îşi continuă studiile în Olanda. Recunoaşte că trofeul a ambiţionat-o să evolueze frumos pentru a motiva şi alţi tineri.

IRINA GUŢU, laureat Premiile TVR MOLDOVA 2017: „Am fost fericită că oamenii cred în tinerii din Moldova şi îi sprijină. Tinerii din ţară au bevoie de cât ami multă apreciere pentru a continua să creeze şi a nu pleca dezamăgiţi peste hotare.”

Irina spune că, prin devotament şi implicare, îşi doreşte să dezvolte tot mai mult spiritul civic al tinerilor. Acesta este şi principalul motiv pentru care, după studii, ea va reveni în Republica Moldova.

IRINA GUŢU, laureat Premiile TVR MOLDOVA 2017: „Cu un bagaj plin de lecţii valoroase vreau să mă întorc acasă şi să contribui la îmbunătăţirea jurnalismului autohton. Cu siguranţă, premiul TVR a fost un impuls pentru mine în sfera activitsmului civic şi social.”

Gala Premiilor TVR MOLDOVA 2019 va avea loc pe 8 decembrie, începând cu ora 17, la Teatrul Naţional "Mihai Eminescu" din Chişinău. Vor fi premiate 10 personalităţi cu rezultate remarcabile.Similare
RECOMANDĂRI