Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Retrospectiva Galei Premiilor TVR MOLDOVA, un proiect ambiţios început în 2015

Televiziunea Română premiază performanţa, excelenţa şi dedicaţia. Devenită, deja, o tradiţie, duminică, 8 decembrie, va avea loc a patra ediţie a Galei Premiilor TVR MOLDOVA "Români pentru Români". Atunci veţi afla numele celor 10 laureaţi de anul acesta, personalităţi din Republica Moldova care excelează în domeniile lor de activitate. Înainte, însă, urmărim o retrospectivă a Galei Premiilor TVR MOLDOVA.

Totul a început în 2015. Spaţiul dintre Prut şi Nistru era însetat de cultura românească, iar personalităţile marcante din acest domeniu nu beneficiau de recunoaşterea meritată. De aceea, studioul de la Chişinău al Televiziunii Române a dat startul unui ambiţios proiect – Gala Premiilor TVR MOLDOVA. Prima ediţie a fost plină de momente emoţionante.
 
Au fost acordate 10 premii de excelenţă. Unul dintre acestea, trofeul pentru "Cooperarea România – Republica Moldova", a fost oferit diplomatului Bogdan Aurescu pentru efortul de susţinere a proiectului TVR MOLDOVA. El a fost unul dintre cei care a contribuit ca, după şapte ani de absenţă, în 2013 Televiziunea Română să emită din nou în Republica Moldova.
 
„Am condus aceste negocieri pentru întoarcerea TVR-ului peste Prut. Au fost unele dintre cele mai importante proiecte la care am lucrat ca diplomat, un efort complex care a însemnat mai multe luni de negocieri. A fost în acelaşi timp un demers necesar pentru a repara o nedreptate cxare s-a făcut în 2007 atunci când TVR a fost în mod abuziv obligat să părăsească R. Moldova”, spunea Bogdan Aurescu,  diplomat, ministrul de Externe al României
 
De atunci TVR Moldova emite ştiri obiective şi emisiuni de succes, care creează o punte informaţională între cele două maluri ale Prutului. În acelaşi spirit a continuat şi proiectul Gala Premiilor TVR MOLDOVA. În 2016 alte 9 premii au fost acordate personalităţilor marcante. Şi pentru că promovarea culturii este unul dintre obiectivele noastre, unul dintre laureaţi a fost directorul Muzeului Naţional de Artă, instituţie renovată cu bani oferiţi de România.

TUDOR ZBÂRNEA, director, Muzeul Naţional de Arte al Moldovei: „Mulţumesc TVR pentru că eu sunt de pe malul Prutului şi Televiziunea Română pentru mine a fost mereu alături la Nisporeni, iar acum de TVR sunt sigur că românii din Basarabia au nevoie de dvs”.
 
Momente unice la Gala Premiilor TVR MOLDOVA am avut şi în anul 2017. 10 trofee speciale au ajuns în mâinile oamenilor care promovează excelenţa în tot ceea ce fac. Un alt crez al nostru este promovarea limbii române. Pentru ea s-au jertfit poeţii şi au înălţat-o la cer. Este cea mai dulce şi cea mai frumoasă limbă şi pentru Spiridon Vangheli, scriitorul supranumit “Tatăl lui Guguţă”. 
 
SPIRIDON VANGHELI, scriitor:  „M-am născut în Regatul României. Acolo s-a născut copilul luminos care m-a ajutat să scriu toate cărţile şi care vorbeşte astăzi în 41 de limbi”.
 
La fiecare ediţie a Galei Premiilor TVR MOLDOVA am avut parte de clipe unice, declaraţii emoţionante şi lacrimi de fericire ale eroilor ştirilor noastre, care au urcat cu modestie pe scena mare. Ne mândrim cu invitaţi de calibru şi renume atât în România cât şi în Republica Moldova. Continuăm să scriem istoria împreună, duminică, pe 8 decembrie când va avea loc a 4-a ediţie a Galei Premiilor TVR MOLDOVA. Ceremonia de decernare a premiilor de excelenţă se va bucura şi de momente artistice susţinute de interpreţi îndrăgiţi de publicul de pe ambele maluri ale Prutului.


Similare
RECOMANDĂRI