Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

TVR MOLDOVA a oferit Premiul pentru excelenţă în artă actorului şi regizorului Alexandru Grecu

Actorul, regizorul, scenaristul şi directorului artistic al Teatrului Naţional „Satiricus Ion Luca Caragiale” Alexandru Grecu a primit, în cadrul Galei TVR MOLDOVA, PREMIUL PENTRU EXCELENŢĂ ÎN ARTĂ

Viziunile sale despre viaţă şi propriile trăiri le-a adus în scenă, pentru ca măria sa spectatorul să zâmbească, să râdă în hohote sau să mediteze asupra realităţii în care trăim. Alexandru Grecu a fondat primul teatru de satiră din Republica Moldova, a regizat şi a jucat în sute de spectacole. Combină armonios abilităţile de manager cu cele ale unui om de creaţie, pentru a promova activ teatrul din Republica Moldova, peste Prut şi în lume. Un exemplu elocvent este Festivalul Internaţional de Teatru „DE LA NAŢIONAL LA UNIVERSAL. Amfitrionul ediţiei – MATEI VIŞNIEC”, organizat de către Teatrul Naţional Satiricus "Ion Luca Caragiale" în anul Centenarului Marii Uniri.

De menţionat că în cadrul Galei Premiilor TVR MOLDOVA sunt premiate personalităţi din spaţiul românesc, care au rezultate frumoase în domeniile lor de activitate. Printre categorii, se numără: promovarea istoriei şi limbii române,  a patrimoniului cultural, pentru performanţă în educaţie, artă, afaceri, pentru responsabilitate socială.

Similare
RECOMANDĂRI