GALERIE FOTO. Sofia Vicoveanca: "Dacă aş putea m-aş muta la Chişinău, aici mă simt ca acasă"
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

GALERIE FOTO. Sofia Vicoveanca: "Dacă aş putea m-aş muta la Chişinău, aici mă simt ca acasă"

Sute de spectatori au aplaudat-o aseară minute în şir pe interpreta de muzică populară Sofia Vicoveanca, invitat special al seratei culturale „Întâlnirile TVR MOLDOVA”. Evenimentul, organizat de TVR MOLDOVA, a avut loc la Teatrul Naţional „Satiricus Ion Luca Caragiale”. Sofia Vicoveanca a retrăit emoţii din copilărie, şi-a amintit de prima vizită la Chişinău acum 30 de ani şi a mărturisit de unde ia putere să cânte de aproape şase decenii. Serata culturală s-a încheiat cu un recital de cântece populare.  

Întrebată de Sandu Grecu, moderatorul evenimentului, ce înseamnă Chişinăul pentru ea, interpreta din Bucovina a spus că dacă ar putea s-ar muta la Chişinău, pentru că aici se simte ca acasă, are mulţi prieteni, iar publicul e receptiv şi interesat de muzica populară.

„Acum 30 de ani, în septembrie s-au împlinit, a fost prima dată când am trecut Prutul. Atunci am descoperit Orchestra „Lăutarii” şi când am ascultat-o am simţit un fior din călcâi până în vârful capului”, a mărturisit Sofia Vicoveanca.

Interpreta Sofia Vicoveanca a mai spus că agenda pentru anul 2019 este plină. Printre activităţile programate este şi înregistrarea unui album cu peste 20 de piese, împreună cu Orchestra „Lăutarii” condusă de Nicolae Botgros.

„Pe 1 octombrie am împlinit 59 de ani de când slujesc cântecului popular. Dar eu nu mă uit în buletin să nu-mi stric ziua, pentru că anii nu sunt cei din buletin. Emoţiile continuă să mă însoţească, nu au fost doar la început.”
 
Următoarea serată culturală „Întâlnirile TVR MOLDOVA” va avea loc pe 12 noiembrie, iar invitatul special este interpretul Vasile Şeicaru.
 
Similare
RECOMANDĂRI