„Întâlnirile TVR MOLDOVA” cu Vasile Şeicaru
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

„Întâlnirile TVR MOLDOVA” cu Vasile Şeicaru

Celebrul folkist român Vasile Şeicaru este invitatul special al seratei culturale „Întâlnirile TVR MOLDOVA” din data de 12 noiembrie 2018. Evenimentul, moderat de Alexandru Grecu, va începe la ora 18:30, la Teatrul Naţional „Satiricus I. L. Caragiale”.

Serata de creaţie va fi dedicată vieţii şi activităţii marelui artist Vasile Şeicaru, reprezentant al generaţiei de aur a folkului românesc. În faţa publicului din Chişinău, cântăreţul va depăna amintiri, va rememora poveţele marelui Adrian Păunescu, care au avut un rol decisiv în formarea sa ca artist. Va fi o searăcu poveşti despre folk, Cenaclul „Flacăra”, generaţia de azi şi cea de mâine, despre creaţie şi viaţă, dar şi cu destăinuri despre credinţă, dragoste, sentimente, adevăr.


 
„În Cenaclul „Flacăra” am compus cele mai apreciate de public, dar şi cele mai valoroase cântece din repertoriul meu. Într-un mare procent, pe vremea aceea cântam melodii scrise pe versurile lui Adrian Păunescu. Primul cântec l-am compus în 1968 - „Pădurea”, versuri şi muzică proprie. Am mai compus „O clipă de aur”, cu care am luat mai multe premii la Festivalurile Artei Studenţeşti ca solist al formaţiei „Cristal”, a mărturisit Vasile Şeicaru.
 
În program:
  • Interviu realizat de Alexandru Grecu cu Vasile Şeicaru
  • Dialog direct al publicului cu Vasile Şeicaru
  • Recital Vasile Şeicaru
  • Şedinţă foto şi sesiune de autografe

 
Proiectul „Întâlnirile TVR MOLDOVA” presupune o serie de evenimente culturale, în cadrul cărora personalităţi de referinţă ale culturii spaţiului românesc vin în faţa publicului de la Chişinău pentru a purta discuţii de suflet. Printre invitaţii speciali ai proiectului au fost actriţele Maia Morgenstern şi Stela Popescu, managerul de teatru Constantin Chiriac, interpretul şi muzicianul Nicu Alifantis, interpreţii Dida Drăgan, Ştefan Bănică, Fuego, Grigore Leşe şi Sofia Vicoveanca.

Accesul la eveniment este gratuit, iar intrarea este posibilă în baza unei programări prealabile la numerele de telefon (022) 20 28 90 sau 069 482 271.
Similare
RECOMANDĂRI