„Întâlnirile TVR MOLDOVA”: Stela Popescu, Doamna Teatrului de Revistă
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

„Întâlnirile TVR MOLDOVA”: Stela Popescu, Doamna Teatrului de Revistă

Luni, 12 decembrie, la ora 18.00, la Chişinău a fost invitată una dintre cele mai populare şi iubite artiste din spaţiul românesc, celebra actriţă de origine basarabeană Stela Popescu.

TVR MOLDOVA în colaborare cu Teatrul Naţional „Satiricus I.L. Caragiale” din Chişinău a organizat a doua ediţie a proiectului „Întâlnirile TVR MOLDOVA”.

Pe scena Teatrului Naţional „Satiricus I.L. Caragiale”, actriţa Stela Popescu a susţinut un recital şi a purtat o discuţie de suflet cu actorul, regizorul şi scenaristul Alexandru Grecu.
„Stela Popescu este o mare actriţă a generaţiei de aur a României, care a pus bazele teatrului de revistă. Mai mult decât atât, ea a readus teatrul de revistă în atenţia spectatorului din Moldova. Emisiunile cu participarea ei erau o noutate pentru noi, cei din Basarabia. Acel teatru văzut la TVR cu participarea doamnei Popescu a pus baza lansării unui teatru de miniaturi la televiziunea naţională din Chişinău, prin 1985. Datorită acelui teatru a apărut o generaţie de actori: Gheorghe Urschi, Gheorghe Pârlea, Mihai Curagău, precum şi subsemnatul. Datorită emisiunilor televizate, dar şi a spectacolelor cu participarea Stelei Popescu, au apărut mulţi umorişti, aici, în Republica Moldova”, aminteşte Alexandru Grecu
Pe durata seratei culturale, spectatorii i-au adresat întrebări Doamnei Teatrului de Revistă.

Stela Popescu este Doamna Teatrului de Revistă din România, actriţă de teatru, film şi televiziune. A realizat cupluri celebre cu actorii Ştefan Bănică şi Alexandru Arşinel.

Este de origine din satul Slobozia – Hodorogea, raionul Orhei. În 1940, tatăl ei a fost deportat în Siberia şi, împreună cu mama, viitoarea artistă se refugiază în România, la Braşov.

La cei 80 de ani ai săi, Stela Popescu are în palmares mii de spectacole de teatru, zeci de filme şi o contribuţie esenţială la tezaurul teatrului radiofonic românesc.

Stela Popescu este deţinătoarea Ordinului naţional „Steaua României” în grad de cavaler, pentru dragostea şi talentul de care a dat dovadă în promovarea artei teatrale. Este şi deţinătoarea titlului onorific „Artist al Poporului” în semn de înaltă apreciere a meritelor deosebite, pentru succese remarcabile în activitatea de creaţie şi contribuţie substanţială la dezvoltarea relaţiilor culturale dintre România şi Republica Moldova.

***

Proiectul „Întâlnirile TVR MOLDOVA” înseamnă o serie de evenimente culturale, în cadrul cărora personalităţile de referinţă ale culturii spaţiului românesc vin în faţa publicului de la Chişinău, pe scena Teatrului Naţional „Satiricus I.L. Caragiale”. Accesul spectatorilor este gratuit, iar intrarea este posibilă doar în baza unei programări prealabile la telefon (022) 20 28 90 sau (+373)  69368274.

TVR MOLDOVA îşi propune ca aceste întâlniri să devină o frumoasă tradiţie pentru publicul din Republica Moldova.

Similare
RECOMANDĂRI