Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Dida Drăgan vine la „Întâlnirile TVR MOLDOVA”

Dida Dragan, solista şi autoarea de versuri din România vine la o întâlnire de suflet cu publicul de la Chişinău la serata culturală Întâlnirile TVR MOLDOVA.

„Eu vă sunt datoare vândută. Mai nimic nu aţi primit de la mine în dar, poate doar o firimitură de har” acesta este mesajul inegalabilei interprete din România, Artist al Poporului din Republica Moldova  pentru spectatorii ei de la Chişinău.

Serata culturală va fi desfăşurată la 27 mai, ora 18:30, în incinta Teatrului „Satiricus I.L. Caragiale”.  Regizorul, actorul şi scenaristul Alexandru Grecu va modera spectacolul care se va desfăşura sub forma unui interviu – serată de creaţie. Spectatorii vor fi încurajaţi să adreseze întrebări interpretei şi să formeze astfel o conexiune artistică.

În program:
- Recital Dida Drăgan;
 - Interviu realizat de Alexandru Grecu cu Dida Drăgan;
 - Întâlnirea cu admiratorii, şedinţa foto.

Despre Dida Drăgan:
Este absolventă a Şcolii Populare de Artă. Îşi face debutul la Concursul de interpretare Bucureşti 71 obţinând premiul I. În anul 1972, obţine locul I la Festivalul Naţional de Muzica Uşoară de la Mamaia, la secţiunea Interpretare. 
În anul 1974, la Dresda obţine premiul pentru cel mai bun solist al festivalului şi premiul al III-lea pentru interpretarea piesei „Ca-n poveste” de Petre Magdin. 

Câştigă 15 ediţii ale emisiunii „Schlager Studio” din Germania, editează discuri la Amiga Records şi este solicitată să cânte în Berlinul de Vest.  Are turnee în Cehoslovacia, Polonia, Bulgaria, URSS, Belgia, Danemarca, Japonia. Este finalistă la Festivalul Internaţional al Cântecului de la Tokio cu piesa „Samanta nemuririi” de Radu Serban.  Este supranumită „Vocea de flacără a rockului românesc”.
 Are colaborări cu formaţiile Mondial, Romanticii, F.F.N, Roata, Sfinx, Monolit. Colaborează cu mai mulţi compozitori, precum: Liviu Tudan, Petre Magdin, Anton Suteu.

Dida Drăgan se afirmă chiar şi în politică. În 2003 primeşte în cadrul Festivalului Naţional de Muzică Uşoară de la Mamaia, Diplomă de Excelenţă pentru întreaga activitate din partea Consiliului Judeţean Constanţa. 

Reamintim că proiectul „Întâlnirile TVR MOLDOVA” presupune o serie de evenimente culturale, în cadrul cărora personalităţile de referinţă ale culturii spaţiului românesc vin în faţa publicului de la Chişinău. Accesul la eveniment este gratuit, iar intrarea este posibilă doar în baza unei înregistrări prealabile la numerele de telefon (022) 20 28 90 sau (+373) 069368274.

Anterior, invitaţii seratei culturale au fost personalităţi culturale notorii din România precum: Maia Morgenstern, Stela Popescu, Constantin Chiriac.


Sursa foto: Facebook/Dida Drăgan


Sursa foto: Facebook/Dida Drăgan


Sursa foto: Facebook/Dida Drăgan


 
Similare
RECOMANDĂRI