Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Ion Caramitru, întâlnire de suflet cu publicul de la Chişinău

Maestrul Ion Caramitru va avea o discuţie de suflet cu admiratorii de la Chişinău. Actorul şi regizorul român va povesti despre culisele carierei sale şi despre momentele cheie din viaţă. Evenimentul este organizat pe data de 20 noiembrie, va începe la ora 18:30 şi are loc la Teatrul Naţional „Satiricus I.L. Caragiale”.

Repertoriul său actoricesc cuprinde roluri principale în piese de teatru importante, semnate de autori precum William Shakespeare, A.P. Cehov, Luigi Pirandello, Georg Büchner, Bernard Shaw, Alfred de Musset etc. 

A colaborat cu mari regizori ai scenei româneşti precum Sică Alexandrescu, Moni Ghelerter, Liviu Ciulei, Vlad Mugur, Andrei Şerban, Radu Penciulescu, Alexandru Tocilescu, Cătălina Buzoianu.

Ion Caramitru este şi un foarte apreciat actor de film. Dintre zecile de pelicule în care a apărut în roluri importante merită menţionate producţiile: „Pădurea spânzuraţilor”, film premiat la Cannes, în 1965, pentru regie (Liviu Ciulei), „Iarba verde de acasă” în regia lui Stere Gulea (1978), „Ecaterina Teodoroiu”, regia Dinu Cocea. 

Ion Caramitru este Ofiţer de Onoare al Ordinului Imperiului Britanic, fiind decorat în 1995 de către Regina Elisabeta a-II-a a Marii Britanii şi Irlandei de Nord. Totodată, în 2000 a fost decorat cu Ordinul pentru Merit al României în grad de Mare Cruce, iar în 2017 i s-a decernat Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler.

În program:
- Interviu 
- Dialog direct cu publicul 
- Recital Ion Caramitru
- Şedinţa foto şi sesiunea de autografe 

Moderator: Alexandru Grecu - actor, regizor de teatru.

Proiectul „Întâlnirile TVR MOLDOVA” presupune o serie de evenimente culturale, în cadrul cărora personalităţile de referinţă ale culturii spaţiului românesc vin în faţa publicului de la Chişinău pentru a purta discuţii de suflet.

Printre invitaţii speciali ai proiectului au fost actriţele Maia Morgenstern şi Stela Popescu, managerul de teatru Constantin Chiriac, interpretul şi muzicianul Nicu Alifantis, interpreţii Dida Drăgan, Ştefan Bănică, Fuego, prezentatorul tv Virgil Ianţu, Grigore Leşe.

Accesul la eveniment este gratuit, iar intrarea este posibilă în baza unei programări prealabile la numerele de telefon (022) 20 28 90 sau 069 482 271.
Similare
RECOMANDĂRI