Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de Iarnă se vede în direct la TVR MOLDOVA

Vineri, 9 februarie, de la 13:00, TVR MOLDOVA transmite în direct şi la 22:00 în reluare ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de Iarnă de la PyeongChang 2018.

Fiţi cu ochii pe postul nostru de televiziune. Simţiţi emoţia sportivilor, în direct din Coreea de Sud.

Comentariul ceremoniei de deschidere va fi asigurat de Monica Bucur şi Sorin Hobana. “După două tentative de organizare ratate, în 2000 şi 2014, Coreea de Sud va găzdui în premieră o ediţie a JO de Iarnă. La ceremonia de deschidere gazdele promit un spectacol desăvârşit, o poveste spusă în direct la Televiziunea Română, vineri, de la ora 13.00 şi al cărui mesaj central va fi, cu siguranţă, PACEA. De altfel, la festivitatea de deschidere vom asista la un moment istoric: Coreea de Sud şi Coreea de Nord vor defila sub un singur drapel, cele două ţări participând cu echipă comună şi la turneul de hochei feminin”, a spus Monica Bucur.

Pentru prima dată, la Jocurile Olimpice de Iarnă PyeongChang vor participa sportivi din Ecuador, Eritreea, Kosovo, Malaezia, Nigeria şi Singapore, numărul participanţilor fiind unul record. Printre cei peste 50.000 de participanţi, din 95 de ţări, se afla şi 28 de sportivi din România.

“Evident, nu se pot dezvălui amănunte din programul festivităţilor de deschidere. Sigur însă că, după ce am comentat 11 ediţii ale Jocurilor Olimpice, dintre care şapte de Iarnă, experienţa îmi spune că trebuie să ne aşteptăm atât la momentele protocolare, cât şi la surprizele fiecărei ediţii pregătite de organizatori. Dincolo de intonarea imnurilor şi ridicarea drapelelor, de cuvântarea oficialităţilor şi de depunerea jurămintelor - aprinderea Flăcării Olimpice reprezintă, de fiecare dată, un moment de suspans şi de încântare. Totul asezonat cu momente artistice în care ţara gazdă îşi prezintă istoria şi tradiţiile. Nu cred că mai e un secret pentru nimeni faptul că în condiţiile divizării Coreei se va pune cu siguranţă accentul pe ideea de pace şi înţelegere. Antrenamentele oficiale au început cu 48 de ore înaintea festivităţilor de deschidere, în vreme ce ultimele medalii în probe de bob, schi fond şi hochei pe gheaţă se vor decerna chiar în ziua festivităţilor de închiderii a JO de Iarnă 2018, duminică, 25 februarie, de la ora 13.00, în direct la Televiziunea Română”, a spus Sorin Hobana.

În perioada 9-25 februarie, TVR MOLDOVA va transmite 102 evenimente sportive din 7 sporturi: patinaj artistic, schi (schi alpin, schi fond, schi acrobatic, short track, sărituri cu schiurile şi snowboard), bob (bob şi scheleton), biatlon, curling, hochei pe gheaţă şi sanie.

De asemenea, Jocurile Olimpice de Iarnă vor putea fi urmărite la toate posturile Televiziunii Române: TVR 1, TVR 2, TVR 3, TVR HD, şi TVR+.
 
Similare
RECOMANDĂRI