Aur pentru România la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş, la dublu vâsle feminin, au stabilit un nou record olimpic
Vizualizari:

Aur pentru România la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş, la dublu vâsle feminin, au stabilit un nou record olimpic

România a câştigat titlul olimpic la Tokyo, miercuri, la dublu vâsle feminin, prin canotoarele Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş, care au făcut o cursă extraordinară, devansându-şi cu mult celelalte cinci adversare şi stabilind în final şi un nou record olimpic.

Imnul României a răsunat pentru prima dată în Japonia, miercuri dimineaţă, la Sea Forest Waterway. Este prima medalie de aur pe care România o obţine la această ediţie a jocurilor olimpice şi era a doua medalie a lotului românesc, după argintul de la spadă câştigat de Ana Maria Popescu.

Ulterior, România a mai fost prezentă miercuri într-o Finală A, la patru rame masculin, prin echipajul Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu, Cosmin Pascari, care a reuşit să aducă încă o medalie olimpică, de argint, la capătul unei curse cu mult suspans.

O cursă în care rivalele n-au făcut faţă româncelor

Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş au pornit ca mari favorite ale cursei, după ce se clasaseră pe primul loc şi în calificări, şi în semifinale. Româncele au confirmat şi au dominat cursa, având un start bun şi conducând detaşat de la început. Fetele şi-au păstrat ritmul infernal până la final, având un avans uriaş faţă de următoarele clasate: echipajele Noii Zeelande şi respectiv Olandei.

Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş au făcut cursa de 2.000 de metri în 6 minute 41 de secunde şi 3 sutimi, scoţând cel mai bun timp în această probă la o olimpiadă. Precedenta performanţă aparţinea Marii Britanii (6:44.33) şi fusese stabilită în 2012, la Londra.

Medaliate cu argint la Campionatele Mondiale din 2019 şi duble campioane europene (2020 şi 2021), ele au părut să fie fără rivale la Jocurile Olimpice. Ambele au 22 de ani şi au în faţă o carieră sportivă ce se anunţă strălucită.

Ultima dată când România obţinuse o medalie olimpică de aur la dublu vâsle a fost în 1984.
Similare
RECOMANDĂRI