Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Debut cu dreptul pentru canotorii basarabeni la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Debut cu dreptul pentru canotorii basarabeni la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Serghei Tarnovschi s-a calificat în semifinalele probei de canoe simplu, pe distanţa de o mie de metri, iar Daniela Cociu şi Maria Olăraşu au ajuns în penultimul act al probei de canoe dublu, pe distanţa de 500 de metri.

Serghei Tarnovschi a venit primul la finiş în grupa a patra a calificărilor. Sportivul de 24 de ani a parcurs distanţa de o mie de metri în 4 minute, 2 secunde şi 794 de miimi.

Graţie acestui rezultat, Tarnovschi s-a calificat direct în semifinale. În penultimul act al competiţiei a ajuns şi Cătălin Chirilă din România, care a avut cel mai bun rezultat în prima grupă - 4 minute, 5 secunde şi 617 miimi.

Şi Daniela Cociu cu Maria Olăraşu s-au calificat în semifinalele probei de canoe dublu, pe distanţa de 500 de metri. Sportivele din Republica Moldova au trecut de linia de finiş după 2 minute, 3 secunde şi 434 de miimi.

Semifinalele probei de 500 de metri vor avea loc mâine, de la ora 3 şi 30 de minute. Un sfert de oră mai târziu, pentru un loc în finală, vor lupta canotorii Serghei Tarnovschi şi Cătălin Chirilă în proba de canoe simplu, pe distanţa de o mie de metri. Tot mâine vor evolua maratonista Lilia Fisikovici şi atletul Andrian Mardare, calificat în finala probei de aruncare a suliţei. Fisikovici va concura la ora 1 noaptea, iar Mardare la ora 14.
Similare
RECOMANDĂRI