DOC. Sportivii din R. Moldova, care s-au clasat în top la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, vor beneficia de premii de până la 2 milioane de lei
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

DOC. Sportivii din R. Moldova, care s-au clasat în top la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, vor beneficia de premii de până la 2 milioane de lei

Şapte sportivi din cei 20, care au reprezentat Republica Moldova la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, vor primi premii băneşti. Potrivit unei hotărâri a Guvernului Republicii Moldova din 16 iunie 2021, sportivii clasaţi pe locurile de frunte vor primi între două milioane şi 200 de mii de lei. Banii în acest scop au fost alocaţi din fondul de rezervă al Executivului.

Cel mai consistent premiu îl va primi Serghei Tarnovschi, care a luat locul trei la canoe. Pentru medalia de bronz, acesta va beneficia de 2.000.000 de lei. Victor Ciobanu, care s-a clasat pe locul cinci la lupte greco-romane, categoria 60 kg, va primi din partea statului 600.000 de lei. 

Cei trei sportivi, Anastasia Nichita (lupte feminine, 57 kg), Andrian Mardare (atletism, aruncarea suliţei) şi Daniela Cociu cu Maria Olăraşu (canoe, 500 metri dublu) vor beneficia de câte 300.000 de lei pentru locul şapte. 

Totodată, Marin Robu şi Elena Cîlcic, care a obţinut locul opt la haltere, vor primi câte 200.000 de lei. Şi antrenorii sportivilor vor fi premiaţi. Pentru aceştia, valoarea premiului va fi egală cu valoarea premiului sportivului, dar nu va depăşi suma acordată sportivului în cazul în care acesta este asistat de mai mulţi antrenori. 

Similare
RECOMANDĂRI