Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Emoţii pentru sportivii basarabeni care participă la Jocurile Olimpice

Mâine încep adevăratele emoţii pentru sportivii basarabeni care participă la Jocurile Olimpice. Trei din cei 20 de atleţi vor debuta la Tokyo la trei probe diferite. Anna Dulce va participa în proba de tir, pistol aer comprimat, Denis Vieru la judo, iar Tatiana Salcuţan va avea prima cursă de înot.

Anna Dulce, în vârstă de 15 ani, va intra prima în concurs. Ea este cea mai tânără sportivă din lotul Republicii Moldova, dar şi dintre cele 57 de sportive care vor participa în proba de tir pistol aer comprimat.

ANNA DULCE, SPORTIVĂ, PROBA DE TIR: „În sportul meu sunt oameni care au mai mult de 50 - 60 de ani. Competiţia mea va începe la ora 9, va fi ora 3 în Moldova. Ce emoţii ai? Sunt un pic nervoasă, dar cred că totul va fi bine, pentru că eu ştiu că mă antrenez pentru momentul ăsta”.  

Judocanul Denis Vieru va debuta şi el mâine la Tokyo, în categoria de greutate de până la 66 de kilograme. Sportivul basarabean îl va întâlni în prima rundă pe Sardor Nurillaev din Uzbekistan. Cei doi judocani vor lupta în premieră unul împotriva celuilalt.

Tot mâine, înotătoarea Tatiana Salcuţan va participa în proba de 100 de metri spate. Ulterior, pe 29 iulie, sportiva din Tiraspol va înota şi pe distanţa ei favorită de 200 de metri spate.

TATIANA SALCUŢAN, ÎNOTĂTOARE: „Pregătirile pentru Jocurile Olimpice merg bine, facem două antrenamente pe zi. Ne pregătim mai lejer înainte de competiţie, dar ne menţinem în formă pentru a obţine un rezultat bun în proba de 200 de metri. Mâine voi înota pe distanţa de 100 de metri. Desigur că am emoţii, dar trebuie să mă concentrez pentru a obţine un rezultat la fel de bun şi mă voi strădui şi sper că va fi totul bine”.

Republica Moldova este reprezentată la Jocurile Olimpice de la Tokyo de 20 de sportivi.
Similare
RECOMANDĂRI