Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Republica Moldova ar putea obţine mâine prima medalie la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Republica Moldova ar putea obţine mâine prima medalie la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Luptătorul de stil greco-roman, Victor Ciobanu, va lupta pentru medalia de bronz, în finala mică a categoriei de 60 de kilograme. În schimb, atleta Zalina Marghieva nu a reuşit să se califice în finala probei de aruncare a ciocanului.

În primul său meci, Victor Ciobanu a reuşit să treacă de vicecampionului european, turcul Kerem Kamal, scor 8-0.

Luptătorul de stil greco-roman a reuşit să îl învingă apoi şi pe Zholaman Sharshenbekov, din Kîrghizstan, scor 9-0.

În drumul său către titlul olimpic, Victor Ciobanu a cedat însă în faţa cubanezului Luis Alberto Orta Sanchez.

Victor Ciobanu va lupta pentru medalia de bronz la Jocurile Olimpice, la fel ca Serghei Mureico, in urmă cu 25 de ani, medaliat cu bronz la Atlanta. Lupta pentru medalie va începe mâine de la ora 13:30.

După primele meciuri din cadrul competiţiei de luptele greco-romane, preşedintele Federaţiei Internaţionale, Nenad Lalovic, a susţinut o conferinţă de presă şi a declarat că, din tot ce a văzut până acum, l-a impresionat mult luptătorul moldovean Victor Ciobanu, în special pentru procedele tehnice pe care nu le-a văzut până acum la alţi luptători.

Tot la Tokyo, atleta Zalina Petrivskaya nu a reuşit să se califice în finala probei de aruncare a ciocanului, lucru pe care l-a izbutit la ediţiile precedente, de la Londra şi Rio de Janeiro. La Tokyo, ea a aruncat 69,29 metri, sub baremul impus pentru calificare.
 
Similare
RECOMANDĂRI