Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Sportivii basarabeni au debutat astăzi la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Primii care au intrat în concurs au fost arcaşii Dan Olaru şi Alexandra Mîrca

Sportivii basarabeni au debutat astăzi la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Primii care au intrat în concurs au fost arcaşii Dan Olaru şi Alexandra Mîrca. Ei au participat la tragerile din prima rundă, la care arcaşii îşi află adversarii din următoarea etapă, care este eliminatorie.

Dan Olaru s-a clasat pe locul 49, cu 648 de puncte şi îl va întâlni în următoare rundă eliminatorie pe canadianul Duenas Crispin.

DAN OLARU, arcaş: „Pe teren a fost vânt şi la fiecare 2 săgeţi se schimba direcţia vântului şi a fost complicat să tragi, pentru că tot timpul trebuia să te repoziţionezi. Mă aşteptăam la un rezultat cu 10 puncte mai mult, dar din cauza la emoţii şi de la căldura insuportabilă, e un rezultat ok pentru mine”.

În competiţia feminină, Alexandra Mîrca a acumulat 627 de puncte şi se va duela pe 27 iulie cu Yang Xiaolei din China.

ALEXANDRA MÎRCA, ARCAŞĂ. „Astăzi au fost calificările, în urma cărora s-au stabilit adversarii. Pe 27 iulie, eu voi lupta cu sportiva din China, la ora 10.00, ora locală. M-am clasat pe locul 51 în calificări. Desigur că se putea şi mai bine, dar am la ce să lucrez. Cel mai important va fi duelul următor”.

În concursul feminin, coreeanca AN San a stabilit chiar din prima zi un nou record olimpic. Ea a acumulat 680 de puncte şi a depăşit cu 7 puncte vechiul record olimpic, deţinut de ucraineanca Lina Herasymenko. Recordul mondial este de 692 de puncte şi a fost stabilit în 2019 de Kang Chaeyoung tot din Coreea. Ea participă şi la actuala ediţie a Jocurilor Olimpice.  
 
Similare
RECOMANDĂRI