A fost stabilită data primei şedinţe la Curtea de Apel Chişinău în dosarul Şor
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

A fost stabilită data primei şedinţe la Curtea de Apel Chişinău în dosarul Şor

După strămutarea dosarului Şor de la Cahul, Curtea de Apel Chişinău a fixat data primei şedinţe de judecată. Aceasta a fost programată pentru ziua de 13 septembrie, ora 14.00, transmite IPN.

Raportor pe dosar este judecătorul Ion Bulhac. Din completul de judecată mai fac parte şi magistraţii Stelian Teleucă şi Oxana Robu. După ce, pe 25 august, a fost înregistrată în procedură cauza penală în privinţa inculpatului Ilan Şor, Curtea de Apel Chişinău informa că dosarul a fost repartizat „în mod automat-aleatoriu unui complet de judecători prin intermediul Programului Integrat de Gestionare a Dosarelor”.

Curtea Supremă de Justiţie a admis cerea avocaţilor lui Ilan Şor privind strămutarea judecării cauzei penale în privinţa clientului lor, de la Curtea de Apel Cahul la Curtea de Apel Chişinău. Potrivit aceleiaşi încheieri, CSJ a dispus menţinerea încheierii Curţii de Apel Cahul legată de înlocuirea măsurii preventive – liberarea provizorie sub control judiciar, aplicată faţă de inculpatul Ilan Şor, cu măsura preventivă – arestul preventiv şi darea în căutare a inculpatului.

În iunie 2017, Ilan Şor a fost condamnat la şapte ani şi jumătate de închisoare pentru cauzarea de prejudicii statului prin înşelăciune şi abuz de încredere. Sentinţa a fost atacată în instanţa de apel, iar inculpatul a fost eliberat din arest la domiciliu şi plasat sub control judiciar până la pronunţarea sentinţei definitive.

În februarie 2018, dosarul a fost strămutat la Curtea de Apel Cahul. În iunie 2019, Ilan Şor a dispărut din spaţiul public. Organele de drept i-au intentat dosar penal pentru părăsirea ilegală a ţării. Pe 15 august 2019, Ilan Şor a fost lipsit de imunitate parlamentară. La alegerile din 11 iulie, Ilan Şor a obţinut din nou mandatul de deputat, fără a se prezenta la vreo şedinţă la Parlament.

Similare
RECOMANDĂRI