ULTIMA ORĂ/ Adriana Beţişor, fosta şefă adjunctă a Procuraturii Anticorupţie, trimisă în judecată pe trei capete de acuzare
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

ULTIMA ORĂ/ Adriana Beţişor, fosta şefă adjunctă a Procuraturii Anticorupţie, trimisă în judecată pe trei capete de acuzare

Adriana Beţişor, fosta şefă-adjunct a Procuraturii Anticorupţie (PA) va compărea pe banca acuzaţilor pentru trei capete de acuzare: corupere pasivă în proporţii deosebit de mari, abuz de serviciu şi amestec în înfăptuirea justiţiei. PCCOCS a finalizat urmărirea penală pe acest caz şi a transmis dosarul în judecată.

Potrivit rechizitoriului, faptele infracţionale ar fi fost comise în anul 2018, atunci când învinuitul, activând în calitate de procuror, ar fi pretins de la un condamnat 50 mii euro. În schimbul acestei sume, procurorul urma să-i recalifice acţiunile şi să-şi retragă acuzaţiile în dosarul aflat atunci pe rol la Curtea de Apel Chişinău în care acesta fusese condamnat la 12 ani închisoare pentru tentativă de delapidare a averii străine şi spălare de bani, ambele săvârşite în proporţii deosebit de mari.

Suma ar fi fost transmisă procurorului într-un local din capitală de către concubina condamnatului, iar ca rezultat, procurorul a formulat şi înaintat la Curtea de Apel Chişinău susţinerile verbale, contrare propriei poziţii susţinute anterior în prima instanţă şi, contrar poziţiei procurorului care a susţinut acuzarea la Curtea de Apel Chişinău, renunţând la acuzaţiile iniţiale şi solicitând eliberarea condamnatului din arest.

Aceste circumstanţe au fost luate ca bază la adoptarea deciziei instanţei de apel şi au permis procurorului să-şi ”onoreze” promisiunea în schimbul banilor extorcaţi. În prezent, persoana învinuită nu mai activează în organele procuraturii. Fiind audiată de procurori, aceasta nu-şi recunoaşte vina.

La această etapă este cercetat în libertate. Urmărirea penală pe acest caz a fost efectuată de PCCOCS.
Similare
RECOMANDĂRI