Al doilea învinuit în dosarul traficării în scop sexual a cinci persoane din Republica Moldova, trimis în judecată
Vizualizari:

Al doilea învinuit în dosarul traficării în scop sexual a cinci persoane din Republica Moldova, trimis în judecată

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) anunţă terminarea urmăririi penale şi trimiterea pe banca acuzaţilor a unei doamne, cetăţean al Republicii Moldova, după ce a fost învinuită de traficarea în scop sexual, în Grecia, a 5 conaţionali adulţi, inclusiv un copil.

Anterior, inculpata a fost anunţată în căutare, iar în prezent se află în arest la domiciliu. Femeia are vârsta de 43 de ani şi este originară din raionul Cantemir. Potrivit legii penale, pentru faptele incriminate, comise în interesele unui grup criminal organizat, inculpata este pasibilă de pedeapsa cu închisoarea pentru un termen de 20 de ani sau chiar detenţie pe viaţă.

Aceasta este a doua persoană al cărei dosar penal pe acest caz este trimis în judecată, după ce în decembrie 2019 un bărbat cu vârsta de 25 de ani a fost trimis pe banca acuzaţilor. PCCOCS a informat opinia publică sistematic cu privire la acest caz, începând cu luna octombrie 2019, atunci când a prezentat obiectul investigaţiilor în cadrul unei conferinţe de presă, de comun cu alte autorităţi.

Amintim, făptaşii investigaţi erau peste 10 la număr, originari din Albania, Bulgaria, Germania, Grecia, precum şi din Moldova. Victimele erau impuse să deservească a zeci de clienţi pe zi, în baza unui orar în două ture, în 10 case de toleranţă. Mai mult decât atât, acţiunile ilegale ale făptaşilor includ şi faptul că una din conaţionale a fost impusă să accepte o intervenţie chirurgicală de peste 5.000 EUR, în scopul atragerii unui număr mai mare de clienţi – bani pe care a fost obligată să-i întoarcă „angajatorilor”.

Capul grupării, un cetăţean al Albaniei, continuă să fie investigat de autorităţile Greciei. Acţiunile de urmărire penală efectuate de procurorii PCCOCS continuă, în scopul deferirii justiţiei tuturor făptaşilor aflaţi în jurisdicţia republicii.
 
Similare
RECOMANDĂRI