Alexandr Stoianoglo: În dosarul „finanţării PSRM” vor fi audiate 29 de persoane, inclusiv deputaţi socialişti
Sursa foto:zdg.md Vizualizari:

Alexandr Stoianoglo: În dosarul „finanţării PSRM” vor fi audiate 29 de persoane, inclusiv deputaţi socialişti

Cauza privind „finanţarea PSRM”, pornită, de fapt, pentru pretinse acţiuni de spălare de bani, este una extrem de voluminoasă şi complexă. Deşi a purtat un caracter incosecvent pe o duratp de peste trei ani, după intervenţia Procuraturii Generale cu observaţii de accelerare a investigaţiilor, au fost identificate 29 de persoane fizice, inclusiv deputaţi din cadrul PSRM, care urmează a fi audiate cu referire la circumstanţele acestei cauze.

Despre aceasta a vorbit procurorul general în cadrul unui interviu pentru Ziarul de Gardă. Stoianoglo spune că una din cele 29 de persoane a fost deja audiată, celelalte fiind programate pentru etapa imediat următoare. După audieri, Procuratura Generală va prezenta public unele informaţii.

Totodată, a fost interpelată Banca Naţională a Moldovei, fiind solicitate informaţii relevante despre tranzacţiile pretinse a fi suspecte de spălare de bani. Inspectoratului Fiscal i s-a solicitat să accelereze controalele în derulare privind persoanele fizice vizate în acest caz, spune Stoianoglo.

„În context, la etapa de finalizare e şi procesul de pregătire a comisiei rogatorii şi a materialelor necesare pentru efectuarea anumitor activităţi procesual-penale în Elveţia, ţara de unde au fost transferaţi banii în litigiu, în acest sens fiind obţinute anumite autorizaţii judecătoreşti pentru ridicări de documente”, mai spune procurorul general.

Similare
RECOMANDĂRI