Alexandru Pînzari rămâne în arest la domiciliu. Curtea de Apel Chişinău a respins cererea procurorilor de transfer în izolator
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Alexandru Pînzari rămâne în arest la domiciliu. Curtea de Apel Chişinău a respins cererea procurorilor de transfer în izolator

Fostul ministru al Apărări, Alexandru Pânzari, rămâne în arest la domiciliu. După o şedinţă amânată, magistraţii Curţii de Apel Chişinău au examinat şi respins luni recursul procurorilor din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS).

Mai exact, Curtea de Apel a respins astăzi recursul acuzatorilor de stat împotriva încheierii Judecătoriei Chişinău, sediul Ciocana, care a dispus prelungirea arestului în privinţa lui Pînzari cu modificarea măsurii din arest în izolator, în arest la domiciliu, scrie zdg.md

„A fost respins recursul procurorului şi respectiv a fost menţinută decizia primei instanţe”, au comunicat reprezentanţii Curţii de Apel Chişinău. 

Precizăm că, Alexandru Pînzari a fost reţinut pe 30 iulie, în dosarul fostei Direcţii nr. 5 a MAI. Acesta a fost reţinut după efectuarea unor percheziţii în automobilul şi domiciliul acestuia, de unde, potrivit procurorilor au fost ridicate dispozitive electronice şi înscrisuri.

După reţinere, pe pagina de Facebook a lui Alexandru Pînzari a fost postat un mesaj, prin intermediul familiei sale, în care el spune că răspunde de fiecare acţiune şi este responsabil doar de ceea ce a făcut, nu de ceea ce „li se pare unora”.

Potrivit PCCOCS, Alexandru Pînzari este bănuit că ar fi comis anumite fapte infracţionale în perioada în care era şef al IGP. Pe 7 iulie, Dorin Damir, fostul şef al Direcţiei Operaţiuni Speciale nr. 5 şi actual şef al IP Balţi Valeriu Cojocaru, dar şi fostul şef al secţiei nr.1 „K” a Direcţiei nr. 5, actual inspector din cadrul Poliţiei de Frontieră Ion Cojocaru, au fost plasaţi în arest pentru 30 de zile, în dosarul ce vizează activitatea angajaţilor fostei Direcţii nr. 5 a MAI.

Pe 3 august, Judecătoria Chişinău, sediul Ciocana a dispus prelungirea arestului preventiv pentru încă 30 de zile atât pentru preşedintele Asociaţiei FEA, Dorin Damir, cât şi pentru şeful Inspectoratului de Poliţie al municipiului Bălţi, fost şef al Direcţiei Operaţiuni Speciale nr. 5 Valeriu Cojocaru, dar şi fostul şef al secţiei nr. 1 „K” a Direcţiei nr. 5, actual inspector al Poliţiei de Frontieră Ion Cojocaru.

Similare
RECOMANDĂRI