Au spart conturi electronice şi au obţinut ilegal cinci milioane de lei
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Au spart conturi electronice şi au obţinut ilegal cinci milioane de lei

Un tânăr de 19 ani şi un adult de aproape 50 de ani, din Chişinău, sunt cercetaţi penal pentru spargerea neautorizată a cutiilor poştale electronice şi a conturilor din reţelele de socializare. Timp de patru ani, aceştia au reuşit să obţină ilegal cinci milioane de lei.

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale precizează într-un comunicat de presă, că bănuiţii transmiteau mai întâi victimelor o adresă electronică în cutia poştală sau pe contul reţelei de socializare. După accesarea de către victime a adresei primite, bănuiţii le aflau  datele de intrare în cont, secretele comerciale, datele bancare. Totodată, intrau în posesia imaginilor personale ale acestora.

Oamenii legii au constatat că bănuiţii primeau comenzile prin intermediul forumurilor închise şi website-urilor specializate. Pentru spargerea cutiei poştale ,,Gmail”, aceştia încasau 50 de mii ruble ruseşti, echivalentul a aproape 14 mii de lei. Pentru spargerea reţelei de socializare „Odnoklasniki” – aproape trei mii de lei. Comanditarii le trimiteau banii prin intermediul sistemelor de plăţi online.

Cauza penală a fost iniţiată de PPCOCS ca urmare a unei plângeri depuse de un administrator al unei companii din Rusia, care ar fi devenit victima unui atac din partea bănuiţilor.

Aceştia riscă de la patru la nouă ani de puşcărie.
Similare
RECOMANDĂRI