Bunuri obţinute ilegal, confiscate de la două companii
Sursa foto:Foto simbol Vizualizari:

Bunuri obţinute ilegal, confiscate de la două companii

Administratorii a două companii au fost condamnaţi cu câte 46 de mii de lei, iar firmele pe care le gestionau, condamnate, în calitate de persoane juridice, cu câte 165 de mii de lei. Verdictul a fost dictat de magistraţii primei instanţe, după ce le-a fost demonstrată vinovăţia în organizarea migraţiei ilegale.

Instanţa de apel a menţinut decizia instanţei de fond pe partea amenzilor, dar a mai dispus şi confiscarea în contul statului a sumei de 90 de mii de dolari, 15 mii de euro, 59 de mii de lei moldoveneşti şi 2136 de lei româneşti.

Potrivit Procuraturii Generale, pe lângă pedeapsa de bază, inculpaţii au fost privaţi de dreptul de a presta, timp de cinci ani, servicii în domeniul angajării în câmpul muncii peste hotarele Republicii Moldova.

Inculpaţii au fost reţinuţi în toamna anului 2017, fiind găsiţi vinovaţi că racolau potenţiali migranţi, originari din Republica Moldova. Locuitorii R. Moldova, contra sumelor cuprinse între 6500 - 7000 de dolari per persoană, erau transportaţi în Israel şi plasaţi în câmpul muncii. Aceştia îngrijeau bătrâni şi persoane bolnave.

Pentru migranţii care nu aveau bani să achite aceste sume înainte de a merge în Israel, inculpaţiii le organizau plecarea la muncă în credit, astfel timp de 15 luni din salariul lunar, fiecare migrant trebuia să achite 12 500 de dolari.

Plasarea în câmpul muncii avea loc în baza vizelor şi contractelor de muncă primite la Consulatul Israelului din oraşul Kiev, Ucraina, care erau eliberate în baza unor acte primare false.

În cadrul a 30 de percheziţii efectuate la domicilii, automobile şi sediile companiilor, au fost ridicate probe care au confirmat implicarea subiecţilor în comiterea infracţiunii, inclusiv, acte de identitate, dosare procesate pentru solicitarea vizelor a circa 100 de migranţi şi peste două milioane de lei, provenite din activitate criminală.

Procuratura Generală precizează că, pe parcursul anului trecut, procurorii din Republica Moldova au asigurat confiscarea în folosul statului a unui venit infracţional în valoare cumulativă de peste 48 de milioane de lei.
Similare
RECOMANDĂRI