Cei doi agenţi de patrulare reţinuţi săptămâna trecută vor sta în arest preventiv
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Cei doi agenţi de patrulare reţinuţi săptămâna trecută vor sta în arest preventiv

Cei doi agenţi de patrulare reţinuţi în urma percheziţiilor efectuate săptămâna trecută la Regimentul Naţional de Patrulare Nord al INP, vor sta în arest preventiv pe un termen de 30 de zile. În privinţa acestora, magistraţii au admis demersurile procurorilor privind aplicarea măsurilor preventive.

Şedinţele de judecată s-au desfăşurat, vineri, în cadrul Judecătoriei mun. Chişinău, sediul Ciocana.

Totodată Procuratura menţionează că persoana civilă, reţinută în acelaşi dosar, este cercetată în stare de libertate. Aceasta şi-a recunoscut vina şi colaborează cu organul de urmărire penală.

TVR MOLDOVA aminteşte că la data de 4 aprilie, curent, procurorii anticorupţie, în comun cu ofiţerii Serviciul protecţie internă şi anticorupţie al MAI, au descins atât la domiciliul, cât şi în birourile şi automobilul de serviciu a membrilor unui echipaj de patrulare din cadrul Regimentului Naţional de Patrulare Nord al INP.

Agenţii de patrulare sunt învinuiţi de însuşirea unor sume de bani ce nu li se cuvin, în schimbul cărora nu a fost documentat un caz de conducere a mijlocului de transport în stare de ebrietate. Atunci, prin intermediul unei persoane civile, poliţiştii ar fi extorcat de la conducătorul auto mijloace băneşti în mărime de 10 000 lei, iar ulterior au primit de la ultimul mijloace financiare în sumă de 300 Euro.

Conform Codului penal, comiterea infracţiunii prevăzută de art. 324 alin. (2) lit. b) şi c) se pedepseşte cu închisoare de la 5 la 10 ani, amendă în mărime de la 6000 la 8000 unităţi convenţionale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani.

Similare
RECOMANDĂRI