Complicele poliţiştilor reţinuţi zilele trecute a ajuns şi el pe mâna celor de la CNA
Sursa foto:anticoruptie.md Vizualizari:

Complicele poliţiştilor reţinuţi zilele trecute a ajuns şi el pe mâna celor de la CNA

Un angajat al Inspectoratului de poliţie Floreşti a fost reţinuţ de către ofiţerii Direcţiei generale teritoriale „Nord” a CNA şi procurorii anticorupţie, fiind bănuit de complicitate în dosarul trafic de influenţă, după ce împreună cu alţi colegi de ai săi, ar fi pretins şi primit de la un bărbat 2 500 de euro pentru muşamalizarea unui dosar penal.

Amintim că, zilele trecute doi poliţişti, unul angajat al IP Râşcani şi altul angajat al IP Floreşti, au fost reţinuţi de ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie pentru trafic de influenţă.

Potrivit denunţătorului, poliţiştii susţineau că pot influenţa procurorul de caz să înlocuiască pedeapsa sub formă de arest preventiv cu una mai blândă, aplicată unui bărbat, bănuit de circulaţia ilegală a drogurilor în scop de înstrăinare.

În urma acţiunilor de urmărire penală, toţi trei au fost reţinuţi pentru 72 de ore. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi de comiterea infracţiunii trafic de influenţă, poliţiştii riscă până la 6 ani de detenţie sau o amendă în mărime de până la 10 000 de unităţi convenţionale.

Procuratura anticorupţie conduce urmărirea penală. Orice persoană este considerată nevinovată până la pronunţarea unei decizii definitive şi irevocabile a instanţei de judecată.
Similare
RECOMANDĂRI