Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Controversatul om de afaceri, Veaceslav Platon şi fostul şef adjunct al IGP, Gheorghe Cavcaliuc, ar putea fi daţi în căutare internaţională prin intermediul INTERPOL

Controversatul om de afaceri, Veaceslav Platon şi fostul şef adjunct al Inspectoratului General al Poliţiei, Gheorghe Cavcaliuc, ar putea fi daţi în căutare internaţională prin intermediul INTERPOL. Informaţia a fost confirmată pentru TVR Moldova de Viorel Ţentiu, şeful Biroului Naţional Central Interpol din Republica Moldova. Se întâmplă la aproape o lună şi jumătate de când Platon şi Cavcaliuc au părăsit nestingherit Republica Moldova, deşi ambii sunt urmăriţi în mai multe dosare penale.

VIOREL ŢENTIU, şeful Biroului Naţional Central Interpol, Republica Moldova: „S-a solicitat să fie anunţaţi în căutare internaţională pe canalele INTERPOL: Veaceslav Platon pentru arest şi extrădare, iar Gheorghe Cavcaliuc pentru localizare.”

Solicitatea a fost făcută de autorităţile de la Chişinău la sfârşitul săptămânii trecute. Acum, cererea este în proces de examinare, iar decizia va fi luată de oficiul central de la Lyon, Franţa, ne-a mai declarat şeful Biroului Naţional Central Interpol din Republica Moldova. Liderul PACE a venit cu o reacţie în acest caz. Cavcaliuc afirmă că dosarul în care e vizat este fabricat la comanda politicienilor. Mai mult, el spune că a informat Procuratura în legătură cu deplasarea sa de serviciu în Marea Britanie.

GHEOGHE CAVCALIUC, preşedinte, PACE: „Să nu mă puneţi într-o oală cu Platon sau alte persoane care au probleme cu justiţia. Eu sunt ofiţer de rang înalt, am servit Republica Moldova şi cetăţenii aproape 20 de ani. Nu odată mi-am riscat viaţa.”

Fotul şef adjunct IGP, Gheorghe Cavcaliuc este acuzat de "huliganism " şi "chemare la săvârşirea actelor de violenţă " în dosarul verde de briliant. El a plecat din Republica Moldova înainte de alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Tot în acea perioadă, a părăsit Republica Moldova şi Veaceslav Platon. Acesta ar fi plecat chiar de pe Aeroportul Internaţional Chişinău la bordul unei aeronave spre Londra, Marea Britanie. Platon nu a reacţionat la solicitarea Biroului Naţional Central Interpol din Republica Moldova de a fi arestat şi extrădat.
Similare
RECOMANDĂRI