Curtea de Apel Bălţi i-a eliberat de răspunderea penală pe participanţii la vânătoarea din "Pădurea Domnească"
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Curtea de Apel Bălţi i-a eliberat de răspunderea penală pe participanţii la vânătoarea din "Pădurea Domnească"

 Curtea de Apel Bălţi i-a eliberat de răspunderea penală pe participanţii la vânătoarea din "Pădurea Domnească", în timpul căreia, în decembrie 2012, a fost ucis Sorin Paciu. Despre decizia instanţei a scris Ziarul de Gardă.

Potrivit publicaţiei, Curtea a dispus încetarea procesului penal împotriva fostului vicepreşedinte al Curţii de Apel Chişinău, Gheorghe Creţu, care a fost acuzat de omor din imprudenţă al lui Sorin Paciu. Procesul a fost încetat din motivul expirării termenului prescripţiei tragerii la răspundere penală.

În acelaşi timp, instanţa de judecată a admis parţial acţiunea civilă înaintată de părinţii şi soţia lui Sorin Paciu şi a decis să aloce peste un milion de lei compensanţii morale pentru familia lui. Aceşti bani urmează să-i achite participanţii la vânătoarea din decembrie 2012 din rezervaţia "Pădurea Domnească" - Gheorghe Creţu, Denis Irimciuc şi Valeriu Svistun. Instanţa a mai dispus încasarea din contul Rezervaţiei "Pădurea Domnească" a câte 100 de mii de lei în beneficiul soţiei lui Sorin Paciu şi părinţilor lui, cu titlu de compensare a prejudiciului moral;

Avocatul familiei Paciu, Pentru Munteanu, a declarat că intenţionează că atace decizia Curtţii de Apel Bălţi la Curtea Supremă de Justiţie.

Pe 23 decembrie 2012, Sorin Paciu, în vârstă de 34 de ani, a fost rănit mortal la o partidă de vânătoare la care au participat mai mulţi oficiali de rang înalt, printre care procurorul general Valeriu Zubco, preşedintele Curţii de Apel Chişinău Ion Pleşca, vicepreşedintele aceleiaşi instanţe, Gheorghe Creţu, directorul Agenţiei "Moldsilva", Ion Lupu, şi alţi funcţionari. Toţi oficialii prezenţi la vânătoare au tăinuit crima, devenind publică abia peste câteva săptămâni. În urma scandalului politic iscat, procurorul general Valeriu Zubco a fost nevoit să-şi dea demisia.
Similare
RECOMANDĂRI