Doi bărbaţi au fost condamnaţi la ani închisoare, după ce au furat dintr-o biserică bunuri în valoare de 1 milion de lei
Sursa foto:foto simbol Vizualizari:

Doi bărbaţi au fost condamnaţi la ani închisoare, după ce au furat dintr-o biserică bunuri în valoare de 1 milion de lei

Doi recidivişti au fost condamnaţi pentru furturi, comise în proporţii deosebit de mari, dintr-o mănăstire din raionul Drochia. Procuratura raionului Drochia le-a demonstrat vina, unul dintre inculpaţi fiind condamnat la 8 ani şi 6 luni, iar complicele acestuia la 7 ani şi 60 de zile închisoare.

Cazurile au avut loc la începutul lunii aprilie curent, la Mănăstirea ”Sfântul Proroc Ilie” din satul Nicoreni, raionul Drochia.

Procurorii au demonstrat că, unul dintre inculpaţi a forţat geamul bisericii şi a pătruns înăuntru,  de unde a sustras mai multe obiecte de cult. Peste trei zile, acesta a revenit, însă nu singur, ci împreună cu un amic, care chiar în acea zi fusese eliberat, înainte de termen, din detenţie.

Aceştia au pătruns în biserică, la fel, forţând geamul. Aceştia au forţat sistemul de fixare a sticlei de protecţie a icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului, iar din tetrapod au furat mai multe bijuterii din aur şi argint donate de enoriaşi. Potrivit estimărilor, valoarea bunurilor sustrase se ridică la peste un milion de lei.

Indivizii au fost reţinuţi în aceeaşi zi, în autogara din Soroca, asupra lor fiind depistate lucrurile sustrase din lăcaşul sfânt şi restituite mănăstirii. 

Aceştia au câte 45 de ani, sunt locuitori ai raioanelor Făleşti şi Orhei, şi au mai fost în conflict cu legea, fiind condamnaţi pentru o serie de furturi din biserici. 

Din momentul reţinerii şi până la sentinţă, inculpaţii s-au aflat în arest. Fiind audiaţi de procurori, indivizii şi-au recunoscut integral vina, închieind acorduri de recunoaştere a vinovăţiei.

Sentinţa este cu drept de atac.
Similare
RECOMANDĂRI