Doi locuitori ai raionului Râşcani „au pescuit” în loc de peşte două amenzi contravenţionale
Sursa foto:border.gov.md Vizualizari:

Doi locuitori ai raionului Râşcani „au pescuit” în loc de peşte două amenzi contravenţionale

Doi cetăţeni ai Republicii Moldova, care se aflau la pescuit pe malul lacului de acumulare Costeşti - Stânca, ignorând regulile, atât de aflare în zona de frontieră, cât şi faptul că este perioada de prohibiţie, sunt cercetaţi. Cazul a avut loc în această dimineaţă.

Patrula Poliţiei de Frontieră a observat pe apa lacului, în apropierea satului Duruitoarea Nouă,raionul Râşcani, o barcă gonflabilă în care se aflau doi bărbaţi. Persoanele au fost îndemnate să se apropie de mal pentru a-şi justifica prezenţa în zonă.

Cele două persoane erau echipate pentru pescuit şi deţineau trei plase din monofilament cu lungimea totală de 200 metri în care era prins peşte.

Locuitorii satului Văratic, raionul Râşcani, în vârstă de 21 şi 39 de ani, au afirmat că se aflau acolo în interes personal, asumându-şi răspunderea pentru neglijenţa comisă.

Bărbaţii vor achita o amendă de 600 de lei pentru aflarea fără permis în zona de frontieră, iar pentru pescuit ilicit aceştia riscă o altă amendă de la 300 la 600 de lei.
Similare
RECOMANDĂRI