Dorin Chirtoacă susţine că sunt prezentate acte false în dosarul în care este învinuit 
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Dorin Chirtoacă susţine că sunt prezentate acte false în dosarul în care este învinuit 

Preşedintele Partidului Liberal, fostul primar al capitalei, Dorin Chirtoacă, susţine că în dosarul parcărilor cu plată, în care are statut de învinuit, sunt prezentate documentele false, care le-au înlocuit pe cele originale. Într-o conferinţă de presă, astăzi, fostul edil a prezentat cronologic faptele legate de proiectul parcărilor cu plată, menţionând că astfel vrea să arate cum stau lucrurile în realitate, şi nu aşa cum le prezintă organele de drept. Potrivit lui, faptul că Procuratura le-a ascuns arată că ei, de fapt, sunt cu „musca pe căciulă”, transmite IPN.

Dorin Chirtoacă a menţionat că nu i se permite să pună întrebări celor care au semnat documentele. Şi acest fapt, în opinia sa, demonstrează „complicitatea judecătorului la toată această mârşăvie”. „De ce mie nu mi se dă voie să pun întrebări în baza acestor documente persoanelor care au făcut tot ceea ce au făcut şi acum, ca să scape de răspundere, dau vina pe mine? Cred că prin asta devine clar absolut tot”, a menţionat Dorin Chirtoacă.

Potrivit lui, subiectul parcărilor cu plată, şi anume dosarul penal intentat acum doi ani, încearcă să fie legat de persoana sa, fără a fi respectată prezumţia nevinovăţiei. Fostul edil afirmă că organele de drept nu-i pot demonstra vina, totul se rezumă la vorbe şi la declaraţiile persoanelor vizate în calitate de martori.

Liderul PL se întreabă ce i-a împiedicat pe oamenii legii să facă investigaţii. „Un an şi jumătate doar au solicitat prelungirea urmării penale cu încă o lună, încă o lună, încă o lună, dar fără să facă acţiuni de urmărire penală. Deci, doar de formă prelungirea, menţinerea dosarului deschis fără să facă vreo acţiune. Cu toate că au ridicat materiale în octombrie 2015, decembrie 2015, au fost efectuate percheziţii, dar la dosar nu au mişcat absolut nimic”, a declarat Dorin Chirtoacă.

Dorin Chirtoacă este cercetat în dosarul parcărilor cu plată din mai 2017. El se află sub control judiciar, fiind învinuit de corupere pasivă, acceptarea şi primirea, prin mijlocitor, a bunurilor ce nu i se cuvin. Dorin Chirtoacă pledează nevinovat şi califică dosarul ca fiind unul politic.

Similare
RECOMANDĂRI