Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Dosarul "mită pentru judecători". Doi inculpaţii au primit arest la domiciliu, iar unul a fost plasat sub control judiciar

Doi inculpaţi în dosarul "mită pentru judecători" au primit arest la domiciliu, iar unul a fost plasat sub control judiciar. Ei pledează nevinovaţi iar unul susţine, chiar, că nu ştie ce învinuiri i se aduc. În dosarul "mită pentru judecători" au fost reţinute zece persoane, dintre care cinci magistraţi, un procuror, un avocat si un asistent judiciar. Toti ar fi fost implicati intr-o schema de mituire a judecatorilor.  

În a doua şedinţă de judecată în dosarul "mită pentru judecători" magistraţii l-au trimis in arest la domiciliu, pentru 22 de zile, pe asistentul judiciar Vitalie Furtună. Acesta este acuzat că ar fi intermediat mituirea unui judecător, în interesul medicului Vadim Scarlat.
 
Tot arest la domiciliu, pentru 20 de zile, a primit şi Mihai Gandrabura, singura persoană fizică inculpată în dosar. El spune că a fost reţinut în mod abuziv şi îi acuză pe poliţişti că l-ar fi maltratat pentru ca să-şi asume vina.

 Avocata Nadejda Agache este sub control judiciar 25 de zile.
 
Prezent la şedinţa de judecată a fost şi magistratul Victoria Hadârcă, plasată anterior în arest la domiciliu. Si ea a refuzat să discute cu presa. În locul ei a vorbit un bărbat care, insa, a refuzat să spună cine este si ce calitate are in acest dosar.
 
 Potrivit anchetei, judecătorii au cerut şi primit sume importante de bani pentru a emite decizii favorabile in mai multe cauze penale. Avocatul şi procurorul implicaţi în schemă transmiteau banii de la persoanele interesate către magistraţi, iar medicul şi cealaltă persoană fizică, implicati în schemă, erau cei care dadeau bani pentru ca deciziile erau in interesul lor. Doar medicul Vadim Scarlat şi-a recunoscut vina.
Similare
RECOMANDĂRI