Dosarul mitei pentru judecători. Controlul judiciar a fost extins. Trei magistrate au invocat probleme de sănătate şi au lipsit
Sursa foto:zdg Vizualizari:

Dosarul mitei pentru judecători. Controlul judiciar a fost extins. Trei magistrate au invocat probleme de sănătate şi au lipsit

Controlul judiciar pentru două magistrate din dosarul "mitei pentru judecători" a fost extins. Decizia a fost luată de un complet de la Judecătoria Chişinău (Buiucani), format din Aureliu Postică, Eugeniu Beşelea şi Veaceslav Cernolev.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la surse din cadrul cancelariei judecătoriei, măsura de control judiciar pentru Liubovi Brînza, judecătoare la Curtea de Apel Chişinău, a fost prelungită cu 30 de zile, iar pentru judecătoarea Svetlana Tizu (Judecătoria Centru) - cu 19 zile.

Liubovi Brînza nu a fost prezentă la şedinţa de judecată din cauza unor probleme de sănătate. Tot probleme de sănătate au invocate şi magistratele Galina Moscalciuc şi Victoria Hadîrcă. Prima ar fi internată la Spitalul Cancelariei de Stat, potrivit declaraţiilor avocatului prezent la proces. Hadîrcă s-ar afla peste hotare, unde îşi face o serie de investigaţii medicale.

Judecătoarele implicate în dosar au refuzat categoric să comunice cu presa înainte de începerea şedinţei.

În octombrie 2018, procurorii au efectuat percheziţii în birourile judecătorilor, precum şi la domiciliile lor. Dosarul de corupţie a fost intentat în august la insistenţa procurorului general, Eduard Harunjen. Magistraţii sunt cercetaţi penal pentru că ar fi pretins şi primit sume de bani pentru a emite decizii, încheieri favorabile pe mai multe cauze penale aflate în examinare. Statut de inculpat au zece persoane, printre care cinci judecătoare, un procuror, un avocat, un asistent judiciar şi două persoane fizice.
 
Similare
RECOMANDĂRI