După ce a ajuns directoare interimară la o grădiniţă din municipiul Chişinău, o femeie şi-a angajat şi fiica acolo
Sursa foto:poză simbol Vizualizari:

După ce a ajuns directoare interimară la o grădiniţă din municipiul Chişinău, o femeie şi-a angajat şi fiica acolo

O directoare a unei grădiniţe din suburbia municipiului Chişinău a încălcat regimul juridic al conflictului de interese, când la mai puţin de un an după ce a ocupat funcţia de director interimar şi-a angajat fiica educatoare în aceeaşi grădiniţă.

Autoritatea Naţională de Integritate a constatat că, de la începutul anului curent, aceasta a semnat câteva acte în privinţa fiicei sale, printre care contractul individual de muncă şi ordinul de angajare.

După iniţierea controlului în privinţa directoarei, la 24 mai  2019, aceasta şi-a suspendat fiica din funcţia de educator, acţiune care la fel reprezintă încălcarea regimului juridic al conflictului de interese.

În cazul apariţiei unui conflict de interese real, directoarea era obligată să informeze şeful ierarhic sau organul ierarhic superior (primăria) imediat, dar nu mai târziu de 3 zile de la data constatării, despre conflictul de interese în care se află şi să nu emită actul administrativ şi să nu încheie actul juridic până la soluţionarea conflictului de interese.

În cadrul controlului, aceasta a fost informată despre declanşarea procedurii de control, elementele identificate, precum şi despre drepturile de care beneficiază, în exercitarea dreptului la apărare. Directoarea şi-a exprimat în scris punctul de vedere, în care a menţionat că toate acţiunile sale au avut un caracter legal şi că nu şi-a favorizat cumva fiica.

 Autoritatea Naţională de Integritate va sesiza primăria în vederea încetării raporturilor de muncă, cu decăderea din dreptul de a exercita funcţii publice sau de demnitate publică pe o perioadă de 3 ani.

Similare
RECOMANDĂRI