Igor Dodon a avut deja o întrevedere cu Dumitru Robu. Speră că „va fi în stare să asigure tragerea la răspundere a tuturor celor care au furat”
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Igor Dodon a avut deja o întrevedere cu Dumitru Robu. Speră că „va fi în stare să asigure tragerea la răspundere a tuturor celor care au furat”

La nici două ore de la votarea în funcţie a candidatului la funcţia de procuror general interimar de către Parlament, şeful statului a avut deja o întrevedere cu Dumitru Robu. Igor Dodon spune că va semna decretul privind numirea acestuia în funcţie.

Anunţul despre întrevederea dintre Dumitru Robu, candidatul aprobat de Parlament la funcţia de procuror general interimar, şi Igor Dodon, a fost făcut de şeful statului acum câteva minute.

„Am avut o întrevedere cu candidatul la funcţia de Procuror General interimar al Republicii Moldova, propus de legislativ, Dumitru Robu. Am discutat despre situaţia dificilă din domeniu şi sarcina Procurorului General interimar de a asigura activitatea instituţiei în conformitate cu standardele democratice şi aşteptările cetăţenilor.

Mi-am exprimat speranţa că Procurorul General interimar va respecta cu stricteţe legile şi Constituţia ţării, va restabili buna imagine a instituţiei, asigurînd investigarea infracţiunilor, comise de fosta guvernare”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Igor Dodon a discutat cu Dumitru Robu despe faptul că „societatea este în aşteptarea unor anchete veritabile”, privind frauda bancară, uzurparea puterii în stat din luna iunie curent, dar şi a schemelor infracţionale create în diverse domenii ale economiei ţării.

„Mi-am exprimat speranţa că Robu va fi în stare să asigure tragerea la răspundere a tuturor celor care au furat din banii publici, precum şi va contribui la implementarea conformă a reformei procuraturii. Am decis să semnez decretul privind numirea domnului Dumitru Robu în funcţia de Procuror General interimar al Republicii Moldova”, spune Dodon.

Similare
RECOMANDĂRI