Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

În parcul central din Chişinău s-au vândut castane coapte. Banii vor merge în scop caritabil

Aroma de castane coapte şi vin fiert a cuprins, în weekend, Grădina Publică Ştefan Cel Mare din Chişinău. Rând pe rând, oamenii veniţi la plimbare în parc s-au strâns să cumpere deliciile preparate după reţete italiene. Acţiunea îi aparţine fundaţiei Regina Pacis, iar banii colectaţi vor fi donaţi cantinelor sociale care vor pregăti un prânz cald pentru bătrâni şi copii nevoiaşi.

Castanele au fost pregătite chiar de un italian. Bărbatul spune că în nordul Italiei consumul acestor fructe prăjite în perioada rece este o tradiţie. Iar pentru a simţi gustul adevărat, castanele au fost aduse tot din Italia.

Şi vinul fiert a fost pregătit după o reţetă tradiţională italiană.  
 
 Cu banii colectaţi din vânzările castanelor şi vinului, organizatorii vor pregări un prânz cald pentru bătrâni şi copii din familii nevoiaşe. Un punguţă cu castane a costat 35 de lei, iar un pahar cu vin fiert 20 de lei.
 
La evenimentul caritabil am întâlnit şi italieni stabiliţi în Republica Moldova.

Evenimentul, organizat de fundaţia Regina Pacis, este la a şasea ediţie. Zinic, la cantinele sociale deschise la Chişinău şi Floreşti, au parte de prânzuri calde peste 180 de oameni.
Similare
RECOMANDĂRI