Maia Sandu a participat azi la şedinţa CSM. A cerut magistraţilor să cureţe sistemul de judecători care au luat decizii abuzive
Sursa foto:rlive.md Vizualizari:

Maia Sandu a participat azi la şedinţa CSM. A cerut magistraţilor să cureţe sistemul de judecători care au luat decizii abuzive

Prim-ministrul Maia Sandu şi ministrul Justiţiei Olesea Stamate au fost astăzi la şedinţa Consiliului Superior al Magistraturii. Premierul a cerut instituţiei să înceapă curăţarea sistemului judecătoresc prin sancţionarea şi eliminarea din sistem a judecătorilor care au luat până acum decizii ilegale şi abuzive.

„Au fost luat în trecut o mulţime de decizii abuzive şi nu am văzut nicio reactie din partea CSM, care se face vinovat de faptul că astăzi în sistemul judecătoresc lucrează judecători corupţi, oamenii unui clan politic sau economic”, a declarat Maia Sandu, referindu-se inclusiv la decizia judecătorească prin care au fost anulate alegerile din Chişinău, decizie care ne-a dus „faima” în toată lumea, spune Sandu.
 
„Acest Consiliu trebuia să cureţe sistemul judecătoresc, trebuia să îi promoveze pe judecătorii corecţi şi să se asigure că Legea funcţionează”, a spus Sandu, dând CSM-ului câteva zile sau maxim câteva săptămâni pentru a începe să-şi facă treaba.
 
„Spun că erau presaţi poltic. Acum nu mai au niciun motiv să spună că nu au condiţii pentru refromă. Noi aşteptăm să înceapă curăţarea sistemului judecătoresc.
 
Propunem CSM-ului să-şi facă treaba. În următoarele săptămâni o să vedem dacă ei îşi îndeplinesc obligaţiunile de sericiu. Schimbarea se va face oricum, ei trebuie să decidă dacă vor să fie parte a acestei schimbări sau nu”, a conchis Maia Sandu.
 
Similare
RECOMANDĂRI